Športové aktuality
1 min. čítania

Petra Vlhová športovkyňou mesiaca november

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Foto
TASR/AP

Suverénnou víťazkou ankety Športovec mesiaca november sa stala Petra Vlhová. Uspela v konkurencii futbalovej reprezentácie, ktorá postúpila na záverečný turnaj majstrovstiev Európy.

Vďaka Slovenskému olympijskému a športovému výboru sa od októbra 2020 opätovne spustilo hlasovanie v ankete Športovec mesiaca, v ktorej hlasujú nielen členovia mediálnej a edičnej komisie SOŠV, ale aj zástupcovia športových redakcií celoslovenských médií a poprední predstavitelia SOŠV. Každý môže hlasovať iba za jedno meno z nominovaných úspešných športovcov či kolektívov.

Petre Vlhovej víťazstvo v ankete jednoznačne priniesol zlatý novembrový hetrik v pretekoch Svetového pohára. Dve prvenstvá v slalomoch vo fínskom Levi a jedno v paralelnom obrovskom slalome v rakúskom Lechu ju zároveň vyniesli na prvé miesto v hodnotení Svetového pohára so ziskom 360 bodov a náskokom pred druhou Michelle Gisinovou o 185 bodov.

Okrem troch víťazstiev dosiahla Vlhová v tohtosezónnom vstupe do Svetového pohára aj tretie miesto v otváracom obrovskom slalome v rakúskom Söldene. Svoju skvelú bilanciu môže vylepšiť už počas nasledujúceho víkendu v superobrovských slalomoch vo švajčiarskom St. Moritzi.

Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV