Športové aktuality
3 min. čítania

Petra Vlhová v druhom kole zariskovala a skončila v obrovskom slalome v Lienzi druhá

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Petra Vlhová skončila v obrovskom slalome v Lienzi na druhom mieste.
Foto
TASR/MARTIN BAUMANN

Lyžiarka Petra Vlhová sa v utorňajšom obrovskom slalome v rakúskom Lienzi prepracovala zo štvrtého miesta po prvom kole na konečné druhé, keď ju zdolala len Francúzka Tessa Worleyová. Liptáčka získala 49. pódium vo Svetovom pohári v kariére a už v stredu na rovnakom mieste v slalome (1. kolo o 10.00 h) môže zaokrúhliť počet umiestnení v top 3 na päťdesiat.

Vlhová prehrala v celkovom súčte dvoch jázd s Worleyovou o 30 stotín sekundy, Švédku Saru Hectorovú v boji o 2. priečku zdolala o osem stotín. V Lienzi chýbali líderka celkového hodnotenia Svetového pohára Mikaela Shiffrinová, Poľka Maryna Gasienicová-Danielová i Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, ktorým vystavil stopku koronavírus.

Ku koncu mala namále

Striebornou priečkou si víťazka minulého ročníka Svetového pohára Vlhová napravila chuť po minulotýždňovom vystúpení v Courcheveli. Vo francúzskych Alpách bola pred Vianocami v obrovskom slalome štvrtá a piata.

„Som veľmi spokojná, konečne som opäť na pódiu aj v obrovskom slalome. Snažila som sa v druhom kole zlepšiť, podala som veľmi dobrý výkon. Viac som riskovala ako v prvej a vyplatilo sa to. Neriešila som, že niektoré miesta sú rozbité. Ku koncu som mala namále, bránky sa mi len mihali. Ustála som to,“ povedala v rozhovore pre RTVS Vlhová, ktorá v druhom kole dosiahla tretí najrýchlejší čas.

Dvadsaťšesťročná rodáčka z Liptovského Mikuláša je po utorku v celkovom poradí SP i v hodnotení obrovského slalomu na treťom mieste. Ukázala, že jej výkonnosť ide z pretekov na preteky nahor. Psychicky je v pohode, nepociťuje žiaden tlak z toho, že by musela naháňať body do hodnotenia Svetového pohára. „Teším sa na stredajší slalom, je to moja obľúbená disciplína,“ skonštatovala.

Vyrovnávala sa s nástrahami trate i s teplom

V Lienzi sa pretekárky museli vyrovnávať s viacerými nečakanými nástrahami na trati, vrátane ryhy v hornej časti, ale aj so zníženou viditeľnosťou. „Podmienky mal každý rovnaké. Ja som sa tomu možno až tak dobre neprispôsobila ako ostatné pretekárky. Išla som celý čas v tieni, ale snažila som sa púšťať lyže a riskovať,“ priznala pre TASR.

V rakúskom stredisku nevládli ani ideálne poveternostné podmienky. Slovenka by privítala chladnejšie počasie, ktoré jej viac vyhovuje. Oteplenie po prvom kole výrazne pocítila: „Je mi teplo a to ja nemám rada. Moje telo vtedy nie je také nabudené. Takže som sa snažila po celý čas držať v tieni.“

Vlhová uviedla, že sa oproti dvom vystúpeniam v Courcheveli cítila lepšie, ale porovnávať podmienky nechcela. „Každé preteky sú iné, takže porovnávať Courchevel s týmto nejde. Snažila som sa eliminovať chyby a ísť sem s lepším pocitom. Som rada, že som na pódiu,“ dodala pre TASR.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV