Športové aktuality
2 min. čítania

Petra Vlhová znížila manko na Shiffrinovú

Petra Vlhová na trati slalomu v Are bojovala, skončila tesne za pódiom.
Foto
TASR/AP

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila v sobotnom slalome Svetového pohára v Are na 4. mieste. Triumfovala Rakúšanka Katarína Liensbergerová, ktorá dosiahla prvý triumf v sezóne. Druhá bola Nórka Mina Fürst Holtmanová (+0,16) a tretia skončila Michelle Gisinová zo Švajčiarska (+0,23).

Vlhová bola po prvom kole druhá, na líderku Dürrovú strácala osem stotín. Do druhého kola vyštartovala dobre, na prvých dvoch medzičasoch bola v zelených číslach, v strede trate však stratila a napokon prišla do cieľa s mankom 25 stotín na Liensbergerovú.

Chce podávať najlepšie výkony

Od pódiového umiestnenia ju delili len dve stotiny. Ani Dürrová napokon svoju jazdu nezvládla ideálne a skončila až za Vlhovou. Líderka celkového hodnotenia Mikaela Shiffrinová obsadila deviatu pozíciu, Vlhová tak skresala jej náskok pred finále SP na 56 bodov.

„Bolo to veľmi tesné, súperky predviedli skvelé výkony. Beriem aj štvrté miesto, získala som ďalšie body. Bojovala som, ale už mi došli aj sily. Nechala som ich v celej sezóne. Svetový pohár je stále otvorený, rozdiely sa nesnažím vnímať. Chcem podávať len tie najlepšie výkony,“ povedala pre JOJ Šport Petra Vlhová, ktorú čaká posledný týždeň sezóny.

V sobotu sa presúva zo Švédska do Francúzska, kde absolvuje finálové preteky Svetového pohára v Courcheveli. V Alpách pôjde všetky disciplíny.

Vlhová so Shiffrinovou neskončili na stupni víťazov Svetového pohára v slalome od 12. januára 2016 vo Flachau.

Boj o veľký glóbus je otvorený

Liensbergerová si pripísala tretie víťazstvo vo SP a prvé od marca minulého roka. Mina Fürst Holtmannová si vybojovala len svoje druhé individuálne pódium v kariére.

„Je to pre mňa neuveriteľné. Dnes sa mi to opäť podarilo a som šťastná, že môžem byť na vrchole. Chcela som zo seba vydať všetko, vedela som, že to nebude jednoduché,“ citoval víťazku portál laola.at.

Pred finále SP vo Francúzsku je boj o veľký krištáľový glóbus otvorený, 26-ročná Shiffrinová ich má doma už tri z rokov 2017 až 2019. Slovenská obhajkyňa celkového prvenstva v SP už získala tohtoročný malý glóbus za slalom, podarilo sa jej to druhýkrát v kariére (2020, 2022).

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV