Športové aktuality
3 min. čítania

Pezinok prilákal stovky džudistov i významné osobnosti

Na turnaji v Pezinku sa zúčastnilo viac ako 730 džudistov a džudistiek.
Foto
SZJ

Minulú sobotu sa v Pezinku uskutočnil už 34. ročník tradičného medzinárodného mládežníckeho turnaja v džude Grand Prix Pezinok 2023. Zúčastnilo sa na ňom viac ako 730 pretekárov zo Slovenska, Česka, Poľska, Maďarska, Rakúska a Ukrajiny. Z hľadiska počtu účastníkov ide o aktuálne najväčšie domáce podujatie tohto druhu.

Hostia na džudistickom turnaji v Pezinku pred slávnostným otvorením.
Hostia na džudistickom turnaji v Pezinku pred slávnostným otvorením.
Foto
SZJ

Pezinský turnaj v džude prvýkrát v jeho bohatej histórii otvoril významný hosť - veľvyslanec Japonska na Slovensku Makoto Nakagawa. Pridalo to celkovej výnimočnosti tohto podujatia hlavne vzhľadom na skutočnosť, že džudo pochádza práve z Japonska. Japonský veľvyslanec sa nielen zúčastnil na otvorení, ale si aj so záujmom pozrel súťažné zápasy. Ďalšími významnými hosťami boli výkonný riaditeľ Slovenského olympijského a športového výboru Gábor Asványi, predseda Slovenského zväzu judo Pavol Krejčí a prednosta Okresného úradu mesta Pezinok Bohuš Chochlík, ku ktorým sa neskôr pridal aj primátor Pezinka Roman Mács.

Bohatý sobotný športový program

Na sobotňajšom bohatom celodennom programe sa zúčastnili dievčatá a chlapci vo vekových kategóriách mini, mladší a starší žiaci a dorastenci. Spolu so súťažiacimi, trénermi, rozhodcami, organizátormi, rodičmi a divákmi privítala športová hala v Pezinku tisícku účastníkov. Súťažilo sa vo viacerých hmotnostných kategóriách. Celkovo sa rozdalo 67 medailových sád a bolo ocenených 260 výnimočných individuálnych výkonov. Taktiež boli vyhlásené aj tímové súťaže.

Vyhlásenie výsledkov s ďalšou veľkou osobnosťou európskeho džuda

A práve dekorovanie najlepších judistov vygradovalo privítaním ďalšieho významného hosťa. Bol ním prezident Európskej federácie judo László Tóth. Ten osobne dekoroval mladé džudistky a džudistov. V rámci pracovného stretnutia so zástupcami Slovenského zväzu judo odovzdal podpredsedovi SZJ, a súčasne trénerovi úspešných dorastencov z 1. Judo Clubu Pezinok, Jozefovi Tománkovi ml. ocenenie za výrazné úspechy za rok 2022 na majstrovstvách Európy a majstrovstvách sveta dorastencov.

Džudistický víkend pokračoval nedeľným sústredením

Ako býva dobrým zvykom na veľkých a medzinárodne obsadených turnajoch, tak aj v Pezinku si mladé džudistky a džudisti vzájomne zatrénovali a zmerali si svoje sily aj na spoločnom sústredení, ktoré sa konalo v nedeľu 26. marca.

Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV