Športové aktuality
2 min. čítania

Po dnešnom zraze mladí Slováci zajtra odletia na EYOF do Sarajeva a Východného Sarajeva

Ján Šiller

Bratislava 8. februára (SOŠV) - Mladí slovenskí reprezentanti a členovia realizačných tímov sa stretli v hoteli NH Gate One v Bratislave na zraze slovenskej výpravy pred  XIV. zimným Európskym olympijským festivalom mládeže, ktorý sa koná od 10. do 15. februára 2019 v Sarajeve a Východnom Sarajeve.

Všetkých privítal prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel. Ešte pred slávnostným odovzdaním dekrétov obdaroval zimnou bundou z kolekcie EYOF prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja Martina Kohúta, ktorý prišiel podporiť družstvo hokejistov a popriať im úspech. Slováci odletia do Bosny a Hercegoviny špeciálnym charterovým letom spoločnosti Austrian Airlines v sobotu 9. februára spolu s výpravou Rakúska. Prezident SOŠV sa s výpravou stretne aj zajtra pred odletom a športovcov pôjde do Sarajeva podporiť osobne. Neskôr do dejiska festivalu pocestuje aj kvarteto hostí: Janka Gantnerová, Hanka Pasiarová, Martin Švagerko a Ján Klimko, ktorí v Sarajeve reprezentovali našu krajinu na ZOH v roku 1984. "Ja sa na to veľmi teším, odkedy som sa dozvedela, že sa festival uskutoční v meste, na ktoré mám krásne spomienky. Zároveň mám trošku obavu, ako bude vyzerať, keďže odvtedy prešlo veľa času a udalostí," priblížila svoje pocity piata najrýchlejšia pretekárka zjazdu ZOH 1984 Janka Gantnerová.  

Krasokorčuliarka Ema Doboszová, vlajkonosička slovenskej výpravy. Foto SOŠV/Andrej Galica
Krasokorčuliarka Ema Doboszová, vlajkonosička slovenskej výpravy. Foto SOŠV/Andrej Galica

V Sarajeve sa stretnú reprezentanti 46 krajín, 543 chlapcov a 461 dievčat. Spolu so 616 členmi sprievodu dovedna 1620 účastníkov. Slováci budú ubytovaní v dedine športovcov v štvorhviezdičkovom hoteli Hollywood vzdialeného len 10 minút od letiska. Ubytovaní budú na izbách po dvoch až troch. Osvedčené športoviská sú všetky vzdialené maximálne hodinu cesty. Areál bežeckého lyžovania je od ubytovania vo vzdialenosti 26 kilometrov, zhruba 45 minút. K biatlonovému areálu to bude 36 kilometrov, zhruba 55 minút. Na 39 kilometrov vzdialené bežecké lyžovanie cesta potrvá asi hodinu. Hokejisti sa na štadión dostanú do pol hodiny po 12 kilometrovej ceste. Krasokorčuľovanie je od dediny vzdialené iba 10 kilometrov, treba počítať asi s 25 minútami cesty. Ďalej šorttrek - 27 kilometrov, 50 minút, snoubording - 27 kilometrov, 50 minút. Otvárací ceremoniál sa uskutoční na Asim Ferhatović Hase Stadium, začne sa v nedeľu o 19-tej hodine a potrvá približne 100 minút. Slovenskú vlajku ponesie krasokorčuliarka Ema Doboszová. Meno kapitána hokejového tímu sa dozvieme v dejisku.

Oficiálnu stránku podujatia nájdete na odkaze nižšie:
https://eyof2019.net/en/

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV