Športové aktuality
3 min. čítania

Po oduševnenom a bojovnom výkone s Fínkami slzy na tvárach mladých hokejistiek

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Smútok slovenských hráčok po zápase s Fínskom na EYOF vo Vuokatti.
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Po úvodnom zápase v A-skupine Európskeho olympijského festivalu mládeže stekali mladým slovenským hokejistkám po tvárach slzy. Bojovali, dreli a nechýbalo veľa, aby dosiahli nečakaný výsledok. S domácimi Fínkami prehrali tesne 2:3, keď rozhodujúci gól inkasovali 19 sekúnd pred koncom tretej tretiny.

Dievčatá na ľade účastníka druhej najvyššej fínskej hokejovej súťaže Kajaanin Hokki predviedli výborný výkon. V bránke ich držala isto chytajúca Laura Medviďová, smerom dopredu sa darilo predovšetkým prvému útoku.

Odpracované každé jedno striedanie

Atmosféra na striedačke
Dievčatá počas celého zápasu sa snažili plniť taktické pokyny od trénerov.
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Každá z dievčat sa obetavo vracala a plnila si pred svojou bránkou defenzívne úlohy.

„Dievčatá splnili všetko, čo sme si pred zápasom povedali. Odpracovali si každé jedno striedanie, tvrdo dreli. Bohužiaľ, stali sa tri chyby, ktoré nás stáli zápas. Bohužiaľ, hokej je taký. V závere sme spravili chybu, pred ktorou dievčatá často upozorňujeme. Nič sa nedá robiť, hlavy hore,“ hodnotil zápas tréner Juraj Ostrolucký.

Po zápase bol smútok v slovenskej šatni len chvíľu. Členovia realizačného tímu sa snažili namotivovať hráčky, aby dali hlavy hore, na prehru zabudli a už sa sústredili na zápas so Švédskom.

Aj do druhého súboja na turnaji proti ďalšiemu severskému protivníkovi chcú mladé Slovenky nastúpiť s rovnakým odhodlaním. Žiaden zápas nemá byť pre nich stratený, do žiadneho nemôžu vstupovať v porazeneckej nálade.

„Dievčatá som od začiatku pripravoval tak, že chceme hrať proti najlepším tímom a na tie sa chceme doťahovať. Náš ženský hokej je dobrý a potrebujeme dostať tam, kam patrí. Baby boli pripravené tak, aby sa neobávali nikoho zo súperiek, či už pochádza z Fínska alebo z Kanady. Každý tím sa dá zdolať srdiečkom, pracovitosťou a bojovnosťou,“ uviedol Juraj Ostrolucký.

Do každého zápasu s veľkým srdcom

Lilien Beňáková
Lilien Beňáková patrila v zápase s Fínskom k najlepším hráčkam na ľade.
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Počas celého stretnutia s Fínskom slovenská striedačka žila. Dievčatá sa navzájom povzbudzovali, na ľade sa jedna snažila pomôcť druhej. „Dali sme do toho veľké srdce a dnes sme mohli Fínky aj zdolať. Škoda, že sa to napokon nepodarilo a tie tri chyby nás stáli výsledok. Dali sme do toho všetko,“ hodnotila duel Lilien Beňáková.

Hráčka Baranov – HŠMH Banská Bystrica bola jedna z najlepších korčuliarok na ľade. Snažila sa tvoriť, spoluhráčkam pripravila dva góly. Svoje korčuliarske umenie využila aj pri prvom slovenskom zásahu, keď vybojovala už takmer stratený puk.

„Snažila som sa tímu čo najviac pomôcť. So spoluhráčkami z útoku sme chceli dobre nabudiť aj ďalšie dievčatá. Presvedčili sme sa, že aj s Fínkami vieme hrať a môžeme ich zdolať. V šatni sme skvelý tím. Verím, že sa nám zajtra podarí uspieť so Švédkami. Máme na medailu na tomto turnaji,“ povedala Lilien Beňáková.

So spoluhráčkami nastúpi proti Švédkam v utorok o 18.30 h miestneho času (17.30 SEČ).

 

 

Slovensko – Fínsko 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)

Góly: 24. Donovalová (Benáková), 29. Blichová (Benáková, Donovalová) – 27. Keränenová, 29. Kitulová (Keränenová), 60. Salonenová (Kokorová).

paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV