Športové aktuality
3 min. čítania

Po Prešove prichádza megaihrisko Športuj, Slovensko na Štrbské Pleso

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Do súťažných disciplín sa v Prešove zapojilo 1000 detí.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Obľúbené rodinné podujatie „Športuj, Slovensko“ sa po dvojročnej prestávke vrátilo vo veľkolepom štýle! Po Prešove sa megaihrisko otvorí v sobotu 21. mája pod tatranskými končiarmi na Štrbskom Plese.

Ani vo Vysokých Tatrách nebudú chýbať naši súčasní aj bývalí olympionici a ďalší skvelí športovci. S návštevníkmi megaihriska sa budú zabávať olympijská víťazka Anastasia Kuzminová, strieborný olympijský medailista Jakub Grigar či Tomi „Kid“ Kovács. Športové hviezdy sa so záujemcami radi odfotia, rozdajú autogramy a možno prezradia aj tajomstvo svojho úspechu.

VIAC O PROGRAME NA ŠTRBSKOM PLESE

Podujatie pre celú rodinu

Na svoje si prídu na Štrbskom Plese malí aj veľkí. Celá rodina sa môže na čerstvom vzduchu rozhýbať a užiť si olympijský deň naplno. Návštevníkov bude opäť čakať viac ako 10 športov a vyskúšať si budú môcť každý z nich.

K hlavnému cieľu Športuj Slovensko, ktorým je rozvíjať pozitívny vzťah detí k športu a inšpirovať celé rodiny k tomu, aby sa pohyb stal súčasťou ich života, sa tento rok pridal ďalší – rozhýbať deti po pandémii.

Oslávte s nami počas mája a júna Olympijský deň. Slovenský olympijský a športový výbor využíva Olympijský deň ako príležitosť na to, aby motivoval ľudí k vykonávaniu čo i len tých najjednoduchších aktivít, aby boli viac fyzicky aktívni. Aj malý pohyb sa počíta!

OLYMPIJSKÝ DEŇ

Vďaka generálnemu partnerovi podujatia BILLA Slovensko a Nadácii Slovenského olympijského a športového výboru sú registrácie do súťažných disciplín v behu a v jazde na bicykli úplne zadarmo. Inak to nebude ani najbližšiu sobotu na Štrbskom Plese, kde podujatie vyvrcholí populárnym Night runom.

„Konečne môžeme po Covide športovať. Veľmi sa teším, že som tu a vidím toľko detí. Ďakujem rodičom, ktorí ich sem priniesli,” povedal Tomi Kid Kovács, bývalý úspešný  boxer a člen Nadácie SOŠV, ktorý na „Športuj, Slovensko“ preniesol aj boxerský ring a vyzval na súboj malých boxerov.

„Sme veľmi radi, že môžeme túto aktivitu dlhodobo podporovať. Naším zámerom je rozhýbať celé rodiny a priniesť medzi ne pohyb, ktorý je po covidovom období veľmi dôležitý, keďže sme všetci zostali doma a pohyb bol obmedzený,” povedala počas prešovského otvorenia Denisa Pernicová, marketingová riaditeľka BILLA Slovensko.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV