Športové aktuality
2 min. čítania

Počet kvalifikovaných slovenských účastníkov Európskych hier v Minsku stúpol na 71, miestenky dostali štyria džudisti

Profile picture for user soucek
Ľubomír
Souček
Medzi štvoricou slovenských džudistov, ktorí sa predstavia na Európskych hrách v Minsku, bude aj bronzový medailista z ME 2017 v kategórii do 66 kg Matej Poliak.
Foto
TASR/Pavel Neubauer

BRATISLAVA 23. apríla 2019  (SOŠV) – Počet kvalifikovaných slovenských športovcov na II. európske hry v Minsku (uskutočnia sa 21. – 30. júna 2019) stúpol na 71. Organizátori podujatia v utorok oznámili Slovenskému olympijskému a športovému výboru (SOŠV), že na základe rebríčkového postavenia dostali štyri miestenky slovenskí džudisti – do 66 kg Matej Poliak, do 81 kg Filip Štancel a do 90 kg Peter Žilka aj Milan Randl. Džudo sa tak stalo jedenástym športom, v ktorom bude mať Slovensko v Minsku súťažné zastúpenie.

 

Kvalifikačný proces na Európske hry v Minsku sa už skončil, ale počet slovenských športovcov, ktorí sa na nich zúčastnia, ešte nemusí byť konečný. Stále totiž môžeme získať ešte nejaké miesto v rámci procesu prerozdelenia vybojovaných miesteniek, nevyužitých inými krajinami.

 

Aktuálny počet našich športovcov, ktorí spĺňajú kvalifikačné kritériá do Minska, je 71 (44 mužov a 27 žien). Podľa športov sú počty športovcov nasledovné: atletika 21 (11 mužov + 10 žien, budú súťažiť v novom formáte tzv. DNA Athletics), rýchlostná kanoistika 15 (9 + 6), športová streľba 9 (5 + 4), cyklistika 9 (z toho cestná 4 + 0, dráhová 3 + 2), box 6 (výlučne muži), džudo 4 (výlučne muži), stolný tenis 3 (2 + 1), lukostreľba 1 (1 žena), bedminton 1 (1 žena), sambo 1 (1 žena) a karate 1 (1 žena).

 

Príslušné slovenské športové zväzy musia na SOŠV predložiť menovité návrhy nominácie (aj s prípadnými náhradníkmi) najneskôr dnes. Koncom apríla, prípadne začiatkom mája nomináciu našej výpravy na EH v Minsku schváli spôsobom per rollam výkonný výbor SOŠV. Najväčšie nádeje vkladáme do rýchlostných kanoistov a strelcov, medzi ktorými v Minsku budeme mať viacero olympijských medailistov a majstrov sveta či Európy. V týchto športoch máme prirodzene aj najvyššie medailové ambície, ale potenciál na výrazné výsledky môžu mať aj naši boxeri, karatistka, stolní tenisti, či džudisti.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV