Športové aktuality
Podcast
2 min. čítania

PODCAST | Bývalý šéf hokeja hovorí, nech podporujeme aj iné športy. Je to nezvyk, vraví Martin Kohút

Stanislav Benčat

V oblasti športu pôsobil ako jeho podporovateľ a donor dlhé roky. Verejnosť ho začala výraznejšie vnímať až od júna roku 2016, keď v prezidentských voľbách o pozíciu šéfa slovenského hokeja porazil Tibora Turana a stal sa prvým mužom SZĽH.

Hokejový zväz dostal z dlhov do čiernych čísel, stál sa vznikom viacerých projektov, do slovenského hokeja vtiahol zlatých chlapcov na čele s Miroslavom Šatanom. Práve legendárny Šarky ho nahradil vo funkcii prezidenta zväzu. Martin Kohút sa na letnom kongrese uchádzal o pozíciu vo Výkonnom výbore, ktorú aj získal.

Začiatkom októbra sa stal viceprezidentom Slovenského olympijského a športového výboru pre infraštruktúru a investície. Funkcia nie je preňho ničím novým, spomenutej oblasti sa venoval aj doteraz ako člen Výkonného výboru SOŠV. Jeho prvým krokom bolo schválenie 45 projektov z 33 športov na modernizáciu, rekonštrukciu a budovanie športovej infraštruktúry na Slovensku. Výkonný výbor schválil na ich realizáciu 3 milióny eur z verejných zdrojov. Nielen o financiách v slovenskom športe sa Martin Kohút rozrozprával v olympijskom podcaste, kde ho ako už tradične vyspovedal Stanislav Benčat.

Športový funkcionár odpovedal aj na tieto otázky. 

Podľa čoho sa vyberali projekty? 

Koľko podnetov na SOŠV prišlo? 

Je suma 3 milióny dostačujúca? Bude sa navyšovať? 

Práve zanedbané športoviská sú azda najväčším problémom Slovenska. Čo všetko chce Kohút robiť pre ich opravu? Nie je efektívnejšie budovať nové? 

Ako vníma úroveň športu na Slovensku? 


Olympijský podcast môžete počúvať zadarmo 

Olympijský podcast môžete počúvať nielen prostredníctvom počítača, ale aj mobilného telefónu. Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Podcasty. Mobilné telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Podcasty Google, Podcast Addict...). Olympijský podcast môžete počúvať taktiež na Spotify. Do vyhľadávania vo svojich aplikáciách, cez ktoré nás chcete počúvať, zadáte "Olympijský podcast", nastavíte si automatické odoberanie a každý týždeň môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. 

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV