Športové aktuality
Podcast
II. európske hry v Minsku
2 min. čítania

PODCAST: Lucia Vadlejch - slovenská rekordérka žijúca v Prahe

II. európske hry v Minsku zažívajú premiéru nového atletického formátu súťaže družstiev - DNA (Dynamic New Athletics). Členkou slovenského družstva je aj Lucia Vadlejch, ktorá bežala 100 m cez prekážky.

Všestranná slovenská atlétka od júna 2017 drží aktuálny slovenský rekord v sedemboji, keď na mítingu v Kladne dosiahla súčet 6103 bodov. O štyri mesiace neskôr sa vydala za Čecha Jakuba Vadlejcha, vicemajstra sveta v hode oštepom. Lucka vo svojom druhom vystúpení na štadióne Dinamo potešila 3. miestom vo svojom behu. V Minsku sa jej páči, s podmienkami pre športovcov je spokojná. Už o pár dní bude reprezentovať Slovensko na európskom pohári na Madeire. Z dlhodobejšieho hľadiska sa vynasnaží získať miestenku na blížiaci sa svetový šampionát i na budúcoročnú olympiádu v Tokiu.

Ako sa dostala k atletike, ako funguje manželstvo dvoch profesionálnych atlétov, prečo má chatku v Afrike, ako sa jej žije v Prahe, prečo nedodržiava žiadnu diétu a množstvo ďalších zaujímavostí sa dozviete z nášho nového podcastu.

Olympijský podcast môžete počúvať nielen prostredníctvom počítača, ale aj mobilného telefónu. Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Podcasty. Mobilné telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Podcasty Google, Podcast Addict...). Olympijský podcast môžete počúvať taktiežna Spotify. Do vyhľadávania vo svojich aplikáciách, cez ktoré nás chcete počúvať, zadáte "Olympijský podcast", nastavíte si automatické odoberanie a každý týždeň môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. 

Podujatia a športovci
Šport
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV