SOŠV
Podcast
2 min. čítania

PODCAST: Začínali v školskej jedálni, dnes si zarobia milión ročne

Bratislava 25. apríla (SOŠV) - Máloktorí predstavitelia tradičného športu sa spočiatku k myšlienke elektronických športov stavajú pozitívne. Vysedávanie pri počítači predsa nie je riadnou pohybovou aktivitou, ako by mohlo byť športom? Už po krátkom rozhovore so zástupcom tohto nezastaviteľného fenoménu sa však začína nepriestreľný odpor prehodnocovať. Jeho argumenty sú vecné a relevantné. 

Karol Cagáň je vo veku 24 rokov prezidentom Slovenskej asociácie elektronických športov. V dnešnom podcaste výstižne predstavuje svoj šport. Teda, oficiálne uznaným športom by sa mal stať v najbližšej budúcnosti. Mozog hráča v plnom hernom nasadení spáli porovnateľne vysoké množstvo kalórií, ako pri telesnej aktivite. Ďalším faktorom, v ktorom nadšenci vykazujú nadpriemerné výkony, je reakčný čas. Pri kacírskej myšlienke elektronických športov na olympijských hrách sa stúpenci virtuálnej reality stretávajú s argumentom, že násilie v olympizme nemá čo robiť. Tí však kontrujú, že napríklad ani v boxe primárne nejde o priateľské tľapkanie sa po pleci. Napokon, vypočujte si celý zaujímavý rozhovor sami.

Vedeli ste, že súťaže sa konajú aj v hrách ako Solitaire, či Hľadanie mín? Z podcastu sa dozviete aj to, či slovenskí reprezentanti pocestujú na majstrovstvá sveta v elektronických športoch do Soulu. A dostanete tiež pozvánku na blížiacu sa verejnú diskusiu k tejto téme, na ktorej sa očakáva až 6000 priamych účastníkov a ďalšie tisíce internetových. Zúčastniť by sa jej mal aj zástupca Slovenského olympijského a športového výboru.

Olympijský podcast môžete počúvať nielen prostredníctvom počítača, ale aj mobilného telefónu. Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Podcasty. Mobilné telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Podcasty Google, Podcast Addict...). Olympijský podcast môžete počúvať taktiežna Spotify. Do vyhľadávania vo svojich aplikáciách, cez ktoré nás chcete počúvať, zadáte "Olympijský podcast", nastavíte si automatické odoberanie a každý týždeň môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. 

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV