Športové aktuality
1 min. čítania

Pódiové umiestnenia Richarda Vargu a Ivany Kuriačkovej na Americkom pohári

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Triatlonisti Richard Varga a Ivana Kuriačková
Foto
FB RV

Triatlonisti Richard Varga a Ivana Kuriačková obsadili 2. miesta v kategóriách mužov a žien na pretekoch Amerického pohára a juhoamerického šampionátu v čilskom meste Villarrica. Pre oboch je to povzbudzujúci výsledok pred začiatkom predolympijskej sezóny, v ktorej sa pokúsia prebojovať do Paríža 2024.

Prvýkrát v histórii sa stalo, že na niektorých z popredných medzinárodných pretekov v zahraničí malo Slovensko na jednom ročníku na pódiu muža i ženu.

Varga potvrdil zlepšujúcu sa výkonnosť. V Čile bol rýchlejší len Kaue Willy z Brazílie, tretí skončil ďalší Brazílčan Antonio Bravo Neto. „Dnes bol dobrý deň. Na tieto preteky som sa cítil oveľa sviežejšie a vyplatilo sa. Z druhého miesta mám veľkú radosť. Celé preteky som tlačil na všetkých troch disciplínach, čo je dobré znamenie, že do sezóny idem správnym smerom,“ napísal Richard Varga na sociálnych sieťach.

Kuriačková dobehla do cieľa ženských pretekov za Argentínčankou Rominou Biagioliovou. Ďalšia slovenská zástupkyňa Margaréta Bičanová finišovala na 6. pozícii.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV