Šport a olympizmus
2 min. čítania

Pokračujú prípravy na medzinárodný projekt New Miracle

Podpora rodovej rovnosti, vodcovstva a účasti na rozhodovaní a rozvoj sebadôvery je jedným z hlavných cieľov projektu New Miracle. Počas tohtotýždňového virtuálneho stretnutia partnerov tohto projektu sa diskutovalo o prípravách realizácie tejto jedinečnej iniciatívy.

V rámci projektu vytvoria zapojené inštitúcie bezplatný vzdelávací program pre mladých alebo začínajúcich športových manažérov. Vznikne exkluzívna mentorská platforma, v rámci ktorej budú mať účastníci možnosť absolvovať konzultácie so skúsenými kolegami.

V súčasnosti zapojené inštitúcie intenzívne pracujú na vytvorení tejto virtuálnej platformy, ktorá poskytne športovým manažérom jedinečnú príležitosť učiť sa zo skúseností svojich kolegov. Prvé školenia sa majú začať už koncom tohto roka.

Erasmus+

Projekt New Miracle vznikol z iniciatívy Litovského olympijského výboru, ku ktorej sa pridali ďalšie štyri európske národné olympijské výbory - taliansky, lotyšský, estónsky a slovenský. Litovská žiadosť o grant bola jednou z mála, ktorého projektovú implementáciu podporila v rámci programu Erasmus+ aj Európska únia.

Medzi hlavné ciele projektu patria predovšetkým podpora rodovej rovnosti, vodcovstva a účasti na rozhodovaní a rozvoj sebadôvery. Zapojené národné olympijské výbory dúfajú, že dobré príklady projektu povedú k zmenám v celej spoločnosti.

Očakáva sa, že do projektu sa zapoja mladí dobrovoľníci v oblasti športu, ako aj osoby s rozhodovacími právomocami pracujúce v športových federáciách, kluboch a iných športových organizáciách.

Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV