Šport a olympizmus
2 min. čítania

Na Ukrajinu dorazil štvrtý humanitárny športový kamión

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Palety zo štvrtého kamióna pomoci pre Ukrajinu už dorazili do Užhorodu, odkiaľ poputujú do ďalších oblastí.
Foto
ARCHÍV

Na Ukrajinu dorazil v piatok ráno už štvrtý kamión s humanitárnou pomocou pre Ukrajinský olympijský výbor. Túto pomoc Ukrajine koordinuje Slovenský olympijský a športový výbor v spolupráci s organizáciami Athletes for Ukraine a Maltézskou pomocou Slovensko.

Na základe oslovenia od medzinárodných športových inštitúcií a organizácií vypravili SOŠV a Maltézska pomoc Slovensko od júna na Ukrajinu už štyri plne naložené kamióny pomoci v podobe trvanlivých potravín, šatstva, balenej vody, hygienických potrieb a iných vecí bežnej spotreby. Všetky palety doručili do strediska v Užhorode, odkiaľ putovala humanitárna pomoc do ďalších oblastí po celej Ukrajine. Primárnymi adresátmi pomoci sú na základe dohody s Ukrajinským olympijským výborom športovci, športové hnutie.

Štvrtý kamión odviezol na východ od Slovenska 26 paliet. Devätnásť z nich poputuje do Charkova. Sedem paliet, šesť s jedlom a jedna s oblečením, je určená pre Ukrajinský olympijský výbor.

Význam tejto pomoci ocenil aj prezident Ukrajinského olympijského výboru Sergej Bubka, ktorý sa počas návštevy na nedávnom XVI. letnom Európskom olympijskom festivale mládeže v Banskej Bystrici na stretnutí členov ukrajinskej výpravy s vedúcimi predstaviteľmi SOŠV osobne poďakoval SOŠV za pomoc a podporu Ukrajine.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV