Šport a olympizmus
4 min. čítania

Pomôžte mladým športovcom, hlasujte a rozhodnite o grantoch v projekte UKÁŽ SA!

Grantový program Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru UKÁŽ SA! vstupuje do veľkého finále. Podporte svojím hlasom na webe SOŠV mladých športovcov do 18 rokov a rozhodnite o výške grantu, ktorý im pomôže v rozbehu športovej kariéry či splnení športového sna. Celkovo sa medzi mladých superfinalistov UKÁŽ SA! rozdelí 35-tisíc eur, ďalších 15-tisíc dostala ďalšia tridsiatka finalistov.

Superfinalisti 7. ročníka grantového programu UKÁŽ SA! sa medzi 11. až 24. júlom snažia presvedčiť čo najviac ľudí, aby im dali svoj hlas a rozhodli o výške ich výhry, ktorá im pomôže v rozvoji ich športovej kariéry či v plnení športových snov. HLASOVANIE

Hlasovanie na webe SOŠV

Do superfinále sa na základe posúdenia správnou radou Nadácie SOŠV dostali štyria chlapci, šesť dievčat a tri mladé športové kolektívy. Ďalších 30 mladých športovcov vo veku od 10 do 18 rokov dostalo na plnenie svojich športových snov od Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru po 500 eur.

Medzi supefinalistami sú zástupcovia plávania, futbalu, kanoistiky, hokeja, lezenia, parkúrového jazdectva, breakingu, džuda, bedmintonu, florbalu, karate a šortreku.

Víťazi Ukáž sa 2021 - Športová škola karate Bratislava.
Víťazi Ukáž sa 2021 - Športová škola karate Bratislava.
Foto
ŠŠK Bratislava

Na základe hlasovania verejnosti bude medzi jednotlivcami rozdelená suma 23 000 eur a medzi kolektívmi suma 12 000 eur. Pre celkového víťaza grantovej schémy je pripravených 4 000 eur, najlepší kolektív získa 5 000 eur. Každý z trinástky superfinalistov má vytvorený na našom webe svoj vlastný profil. Jeho súčasťou je aj krátke video, v ktorom sa hlasujúci dozvedia niečo o každom jednom superfinalistovi i o jeho motivácii, prečo sa uchádza o grant. Hlasovať môže ktokoľvek. Stačí len kliknúť na www.olympic.sk/ukazsa. Hlasovanie sa spustilo v pondelok 11. júla, každý bude môcť podporiť svojho favorita do 24. júla.

Superfinalisti Ukáž sa! 2022

Jednotlivci: Martin Batka (paraplávanie), Adrian Berky (futbal, futsal), Chiara Sofia Kováčiková (rýchlostná kanoistika), Samuel Škoda (hokej), Tamara Tokárová (šortrek), Sára Šimeková (športové lezenie), Sophia Hudáková (parkúrové jazdectvo), Vanda Varadyová (Breaking), Kristína Lili Križová (džudo), Andrej Suchý(bedminton)

Kolektívy: Eastern Wings Michalovce (florbal), Karate klub Junior Prešov, o. z. (karate), súrodenci Lazokovci (futbal).

UKÁŽ SA! POMÁHA MLADÝM ŠPORTOVCOM

UKÁŽ SA! je určený pre mladých športovcov vo veku od 10 do 18 rokov, ktorí vynikajú v niektorom športe, nachádzajú sa v nepriaznivej sociálnej situácii alebo potrebujú finančnú podporu na rozvoj športovej kariéry. Cieľom je ich podpora s prihliadnutím na ich športové výsledky a elimináciu sociálnych rozdielov.

Finalista Ukáž sa 2021 Damián Rebro.
Finalista Ukáž sa 2021 Damián Rebro.
Foto
Archív DR

„Do superfinále sa dostali športovci, ktorí majú sťažené sociálne podmienky, alebo nemajú dostatok financií na rozvoj svojej športovej kariéry. Správna rada, ktorej členkou je aj olympijská víťazka Zuzana Rehák Štefečeková, prihliadala najmä na sociálny aspekt. Mnohé príbehy mladých športovcov boli veľmi dojemné. Osud sa zahral s ich rodinami, niektorí nevyrastajú v dobrých podmienkach. Máme medzi finalistami aj športovcov, ktorí žijú v profesionálnych rodinách či v detských domovoch. Verím, že ich príbehy oslovia Slovákov a tí svojím hlasom podporia niektorého zo superfinalistov,“ povedala riaditeľka Nadácie SOŠV Zuzana Vodáčková.

Nadácia SOŠV navýšila tento rok celkovú výšku grantov pre finalistov na 50-tisíc eur. Aj prostredníctvom programu Ukáž sa!, ktorého hlavné motto je „Sme s tebou na ceste za tvojím športovým snom!“, chce pomôcť rozhýbať po pandémii Slovensko.

Aj Kiara Žabková sa vlani uchádzala o podporu v grantovom projekte Nadácie SOŠV Ukáž sa.
Aj Kiara Žabková sa vlani uchádzala o podporu v grantovom projekte Nadácie SOŠV Ukáž sa.
Foto
Archív KŽ

Z viacerých účastníkov predchádzajúcich ročníkov grantového programu Ukáž sa! sú už dnes seniorskí reprezentanti a mnohí sa snažia dostať aj na olympijské hry a byť členom Slovenského olympijského tímu, ktorí podporujú exkluzívny partner TIPOS, generálni partneri 4F a Toyota, hlavní partneri BILLA, Allianz, CZ Slovakia i partneri STRABAG a Matador Group.

Projekt

Máte otázku? Opýtajte sa!
[email protected]

Partneri projektu
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV