Športové aktuality
3 min. čítania

Popoludnie s majstrovskou trofejou a s hráčmi Slovana Bratislava v múzeu

Foto
SOŠM

Fanúšikovia hokeja a Slovana Bratislava dostanú v pondelok 4. júla jedinečnú možnosť odfotiť sa s majstrovskou trofejou – Pohárom Vladimíra Dzurillu, získať cenný autogram a pozrieť si aj výstavu o histórii deväťnásobného slovenského hokejového majstra. Popri výstave Hokej menom Slovan uvidia aj ďalšie zaujímavé exponáty od osobností slovenského športu.

Výstava k 100. výročiu založenia hokejového HC Slovan Bratislava, ktorú s klubom organizuje Slovenské olympijské a športové múzeum, sa koná v priestoroch Výstavnej siene prof. Vladimíra Černušáka v Dome športu na Junáckej 6 v Bratislave.

V pondelok 4. júla medzi 15.00 a 17.00 h dostane navyše každý návštevník možnosť odfotografovať sa s majstrovskou trofejou a stretnúť niektorých hráčov z majstrovskej súpisky. Tí prídu do priestorov múzea po tvrdej zaberačke v rámci letnej prípravy.

Návštevníci na výstave si môžu pozrieť aj originálne hrané dresy z rôznych období, medaily za umiestnenie vo federálnej lige, hrané hokejky, korčule a iné časti výstroja. Mladých návštevníkov zaujme aj maskot Harvy.

Okrem autentických zbierkových predmetov si návštevníci môžu pozrieť 25 krátkych filmov s unikátnymi archívnymi zábermi z minulosti deväťnásobného slovenského hokejového majstra. Časť sa venuje histórii klubu, časť najslávnejším hráčom a trénerom Slovana. Autorom dokumentov je Stanislav Štefánik.

Všetky vstupenky na výstavu sú zlosovateľné, pričom žrebovanie bude prebiehať každý mesiac. Slovan Bratislava do žrebovania venoval klubové suvenírové predmety, vstupenky na prestížny letný medzinárodný turnaj Danube Cup/Memoriál Jána Staršieho či lístky na domáce zápasy základnej skupiny Ligy majstrov. Na záver výstavy sa spomedzi všetkých odovzdaných vstupeniek návštevníkov výstavy vyžrebujú hlavné ceny - 2 sezónne vstupenky HC SLOVAN a podpísaný nový hokejový dres A-mužstva Slovana pre sezónu 2022/2023.

Slovenské olympijské a športové múzeum v spolupráci s HC Slovan počas letných mesiacoch usporiada v priestoroch výstavnej siene aj viaceré sprievodné aktivity s účasťou vybraných hráčov a osobností z histórie klubu.

Výstava Hokej menom Slovan je pre individuálnych návštevníkov otvorená do konca septembra v sobotu, nedeľu a v pondelok od 12.00 do 17.00 h. V utorok, stredu a vo štvrtok od 9.00 do 15.00 h môžu výstavu navštíviť vopred nahlásené organizované skupiny, tábory či športové kluby.

Projekt
Partneri projektu
Nadacia SPP
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV