Športové aktuality
2 min. čítania

Pre Rebeku Jančovú je Peking odrazovým mostíkom do ďalšej kariéry

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Rebeka Jančová
Foto
SOŠV/JAKUB SÚKUP

Vydržala na trati o niečo dlhšie ako Mikaela Shiffrinová. Po prvom medzičase sa v hornej časti trate za krátkou rovinkou skončila aj olympijská slalomová púť Rebeky Jančovej. Z vypadnutia bola veľmi smutná, do očí sa jej tlačili slzy.

Trať prvého kola postupne strácala na kvalite a pretekárky s nižšími číslami sa medzi bránkami už trápili. Jančová na úvodnom medzičase strácala na líderku Lenu Dürrovú už viac ako sekundu.

„Za prvou rovinkou som nezvládla prechod do jednej z bránok. Boli tam ryhy a v kombinácii s ľadom som sa netrafila do bránky. Pre všetky dievčatá to bol náročný slalom, aj najlepšie s traťou veľmi bojovali. Nie je to moja disciplína, už sa teším na super-G, ktorý mi je bližší,“ povedala so smútkom v tvári Rebeka Jančová.

Osemnásťročná členka Junior Ski Race Teamu zažíva veľkú olympijskú premiéru. V obrovskom slalome sa vysporiadala s nástrahami trate v prvom kole, v druhom už cieľ nevidela. „Na obrovskom slalome bola trať o čosi lepšia. Striedal sa s ľad s tvrdým snehom. Na slalome to už bol len čistý ľad,“ porovnala trate oboch technických disciplín.

V mladom veku sa ešte môže štvrté dievča superkombinácie na ZOH mládeže 2020 v Lausanne ešte veľa učiť. Pekinské hry môžu byť pre ňu dobrým odrazovým mostíkom do ďalšej kariéry.

„Viem, že ešte musím veľa trénovať, aby som sa dostala na úroveň, ktorú tu predvádza špička,“ priznala Rebeka Jančová.

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV