Športové aktuality
3 min. čítania

Pred odchodom z Tokia sa stretli a zablahoželali si štyria medailisti

Z Tokia Peter PAŠUTH
Aj olympijská víťazka v streľbe Zuzana Rehák Štefečeková zablahoželala golfistovi Rorymu Sabbatinimu k striebru z Tokia.
Foto
SOŠV

V priestoroch úradovne slovenskej výpravy v budove číslo 6 v Olympijskej dedine v Tokiu bolo v nedeľu večer opäť veselo. Po golfovom turnaji sa so striebornou medailou vrátil do ubytovacích priestorov golfista Rory Sabbatini.

K nečakanému úspechu i spanilej jazde štvrtým kolom golfového turnaja, ktorým sa nečakane dostal na pódium, mu blahoželali aj dve olympijské víťazky. Pred odchodom z Tokia sa so Sabbatinim stretla zlatá medailistka zo ženského trapu Zuzana Rehák Štefečeková. Po zopár minútach sa zjavila aj víťazka ženskej tenisovej dvojhry Belinda Benčičová, ktorá má slovenské korene a bola už na oslave úspechu Zuzany Rehák Štefečekovej. So švajčiarskou reprezentantkou prišla zablahoželať aj jej parťáčka zo štvorhry Viktorija Golubicová.

Medailisti už zamierili domov

Stretnutie štyroch výborných športovcov sa udialo len zopár hodín pred ich odchodom z Tokia. Všetci štyria medailisti opustili priestory Olympijskej dediny v súlade s platnými playbookmi do 48 hodín po skončení ich olympijských bojov.

Rehák Štefečeková so Sabattinim zamierili na Slovensko, kde ich čakajú už v utorok viaceré oficiálne akcie i stretnutia. Slovenské zlato i striebro sa neviezli jedným lietadlom, obaja leteli rôznymi smermi.

Švajčiarky Benčičová s Golubicovou pôvodne mali nabrať smer severoamerické turnaje WTA. Po nečakanom úspechu však zamierili do svojej materskej krajiny.

Švajčiarsko čoskoro predstihne Čínu, žartovala Benčičová

Belinda Benčičová, Viktorija Golubicová, Rory Sabbatini, Zuzana Rehák Štefečeková
V úradovni slovenskej výpravy sa stretli štyria tokijskí medailisti - zľava Belinda Benčičová, Viktorija Golubicová, Rory Sabbatini a Zuzana Rehák Štefečeková.
Foto
SOŠV

„V pondelok letíme do Švajčiarska s ostatnými medailistami z týchto olympijských hier. Je to skvelý pocit, ak viete, že vás ľudia budú čakať a ocenia medaily, ktoré ste pre svoju krajinu získali. Mám za sebou neuveriteľne krásny týždeň. Zažila som počas neho veľa skvelých emócií. Je výnimočné, že sa teraz môžem vrátiť domov a podeliť sa s krajanmi o tieto emócie,“ povedala na tlačovej konferencii v Tokiu a doplnila: „Olympijské hry nie sú len o medailách a tituloch. Sú aj o spomienkach, ktoré si vytvoríte a pretrvávajú navždy. Počas celého týždňa som nemala pocit, že som na obyčajnom turnaji a hrám iba sama.“

Kým Slovensko získalo v Tokiu zatiaľ tri medaily, Švajčiarsko ich má na svojom konte už dvanásť (3 zlaté, 4 strieborné, 5 bronzových). S podobnou bilanciou ani pod Alpami nepočítali. „Je to jednoducho neuveriteľné. Po štvorhre som si robila žarty, že čoskoro predstihneme aj Čínu,“ smiala sa pred novinármi Benčičová.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV