Športové aktuality
2 min. čítania

Prezident MOV Jacques Rogge oficiálne pozval športovcov na olympiádu do Vancouvru

Vancouver 13. februára (TASR) - Prezident Medzinárodného olympijského výboru Jacques Rogge oficiálne pozval všetkých športovcov na zimné olympijské hry 2010 vo Vancouvri. Slávnostný ceremoniál sa odohral presne rok pred slávnostným otvorením hier, vo štvrtok 12. februára, priamo v dejisku hier na novom rýchlokorčuliarskom ovále v Richmonde.

Rogge priamo na mieste symbolicky odovzdal pozvanie Kanadskému olympijskému výboru, Britskej olympijskej asociácii a Ruskému olympijskému výboru, ako zástupcom krajín, ktoré privítajú najbližšie tri olympijské hry. Napokon odovzdal pozvanie aj Americkému olympijskému výboru, keďže USA najbližším susedom Kanady. Následne prezident MOV oficiálne pozval všetkých športovcov na budúcoročné olympijské hry: "Olympijské hry predstavujú inšpiráciu pre množstvo mladých ľudí z celého sveta. Pre športovcov z jednotlivých krajín znamená účasť na budúcoročnej olympiáde vrchol ich kariéry, zavŕšenie ich dlhoročnej snahy. Všetkým im chcem zaželať veľa šťastia a v mene MOV ich chcem pozvať do Vancouvru na XXI. zimné olympijské hry," uviedol v príhovore Rogge.

© 2009, Autorské práva TASR. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR je výslovne zakázané.

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV