Športové aktuality
2 min. čítania

Prezident MOV Jacques Rogge pochválil organizátorov ZOH 2010 vo Vancouvri

VANCOUVER 29. februára (SITA, AFP) - Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Jacques Rogge ocenil počas svojej druhej inšpekčnej návštevy pokrok, ktorí urobili kanadskí organizátori zimných olympijských hier 2010 vo Vancouvri (12. - 28. februára 2010). "Organizačný výbor a jeho partneri odviedli prácu na vysokej úrovni, preto by som sa už teraz chcel poďakovať za profesionálny prístup všetkým, ktorí sa na príprave podieľali," pochválil Rogge úsilie VANOC-u, ktorý sa tento týždeň stretol aj s členmi koordinačnej komisie MOV.

Hlavná pozornosť koordinačnej komisie sa sústredila na výstavbu problémovej diaľnice "Sea-to-Sky" (Od mora k oblohe) spájajúcej Vancouver a dejiskom lyžiarskych disciplín Whistlerom, kde je situovaný aj ľadový tobogan pre sánkarov a bobistov. "Komisia má z postupu v otázke dopravného spojenia dobrý pocit. Pre inžinierov je to veľká výzva, s ktorou sa vyrovnávajú veľmi dobre," konštatoval predseda koordinačnej komisie Rene Fasel.

Rogge sa vyjadril aj ku kritike, ktorá na adresu podmienok vo Whistleri zaznela po minulotýždňových pretekoch Svetového pohára alpských lyžiarov najmä v európskych médiách. "Stredisko ešte nie je dokončené, na to musíme brať ohľad," bránil usporiadateľov prezident MOV.

© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV