Športové aktuality
Podcast
2 min. čítania

Prezident slovenského triatlonu: Rišo Varga sa určite raz dostane do siene slávy svetového triatlonu

Tomáš „Tomaggio" Kadlec

Počúvajte na:  Google podcasty Spotify Apple podcasty SoundCloud | RSS

„Triatlon niekoľko rokov tvorili hlavne bežci a cyklisti. Potom prišiel Rišo Varga a zmenil filozofiu triatlonu. Veľmi zrýchlil plávanie. Čistí bežci mali potom problém dostať sa do tej prvej skupiny. Je rozhodne svetovou osobnosťou. Pevne verím, že sa dostane do siene slávy Svetového triatlonu ako najlepší plavec histórie.”

Je kombináciou troch disciplín aerobných športov – plávania, cyklistiky a behu. Triatlon je mladý a trendy šport, ktorý má na Slovensku množstvo aktívnych aj pasívnych fanúšikov. Viac o triatlone prišiel do Olympijského podcastu porozprávať prezident Slovenskej triatlonovej únie Jozef Jurášek.

Svoju premiéru mal triatlon na olympijských hrách v roku 2000 v austrálskom Sydney. Slovensko najvýraznejšie reprezentuje Richard Varga, ktorého doménou je predovšetkým plávanie. Na OH 2016 bol na skvelom 11. mieste, na olympijské hry do Tokia sa však smolne nedostal. Prvé miesto pod čiarou okrem Vargu obsadila aj Slovenska Romana Gajdošová. Aj o tom. to smolnom momente bola reč v Olympijskom podcaste. Okrem toho v ňom sa riešili aj tieto otázky:

Čo zazlieva Slovenská triatlonová únia Svetovému triatlonu v súvislosti s našimi reprezentantmi?

Prečo sa vždy triatlon začína plávaním?

Pomohli triatlonu aj populárne havajské preteky Ironman?

Môže sa z bývalého futbalového reprezentanta stať kvalitný triatlonista?

Aké rôzne triatlonové kombinácie poznáme?

Kedy by mala mládež začínať s triatlonom?

Máme na Slovensku aj kvalitné triatlonistky?

Viac podcastov 


Počúvajte na:  Google podcasty Spotify Apple podcasty SoundCloud | RSS 

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. 

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV