Športové aktuality
2 min. čítania

Prezident SOŠV a štátny tajomník pre šport rokovali v Prešove s predsedom samosprávneho kraja aj s primátorkou mesta

Momentka z rokovania.
Foto
PSK

BRATISLAVA/PREŠOV 26. februára (SOŠV) -  V utorok 26. februára navštívili prezident Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Anton Siekel a štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR pre šport Jozef Gӧnci mesto Prešov. Na Úrade Prešovského samosprávneho kraja (PSK) absolvovali pracovné stretnutie s predsedom PSK Milanom Majerským a s primátorkou mesta Prešov Andreou Turčanovou. Na rokovaní sa zúčastnili aj ďalší zástupcovia SOŠV a PSK. Išlo o prvú zo série návštev delegácie SOŠV v jednotlivých regiónoch Slovenska.

Cieľom stretnutia bola vzájomná výmena informácií a spolupráca v oblastiach zdravého rozvoja života obyvateľov daného kraja, resp. mesta; rozvoj športu, športových aktivít v danom regióne, podpora športovania detí a mládeže, šírenie olympijských myšlienok a ideálov. Na stretnutí sa hovorilo aj o podpore rozvoja športovej infraštruktúry v rámci kraja, o realizácii olympijských aktivít pre deti a mládež, aj o spolupráci s regionálnymi olympijskými klubmi, pôsobiaciami v rámci Prešovského samosprávneho kraja. Na jeho záver sa zúčastnené strany dohodli na príprave memoranda o spolupráci.

V diskusii sa hovorilo aj o problémoch so športovou infraštruktúrou v meste Prešov aj v celom kraji. Napríklad vo viac ako 40 percentách škôl chýba telocvičňa alebo sú školy odkázané na cudziu telocvičňu, čo je v rámci Slovenska druhá najkritickejšia situácia po Nitrianskom samosprávnom kraji. Na druhej strane pozitívne vyzneli informácie o udelení stavebného povolenia na výstavbu nového mestského futbalového štadióna, aj o postupe rekonštrukcie velodromu v Prešove.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV