SOŠV
Bratislava
3 min. čítania

Príďte aj s rodinou na podujatie Športuj, Slovensko v sobotu na bratislavskú Železnú studienku, jeho súčasťou bude aj skrátené predstavenie Dotkni sa hviezd

Foto
Andrej Galica, SOŠV

Partizánska lúka na bratislavskej Železnej studienke bude už túto sobotu (21. septembra) plná smiechu a pohybu. Čaká nás tohtoročné vyvrcholenie nového projektu Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) „Športuj, Slovensko“. Generálnym partnerom nového projektu SOŠV s mottom „Zaži Olympijský deň s celou rodinou“ je spoločnosť BILLA. 

Ilustračná fotografia.

Bratislava je už štvrtým dejiskom podujatia „Športuj, Slovensko“, na ktorom si malí návštevníci môžu vyskúšať rôzne športy. Podporiť ich prídu deviati špičkoví slovenskí športovci – počas celého dňa kajakári Martina Gogolová-Kohlová, Juraj Tarr a strelec Erik Varga (budú aj aktérmi skráteného audiovizuálneho výchovno-vzdelávacieho predstavenia Dotkni sa hviezd - od 13:45 h), okrem nich aj futbalista Róbert Vittek, strelkyňa Danka Barteková, boxer Tomi „Kid“ Kovács, motocyklista Ivan Jakeš, triatlonista Richard Varga a atlét Ján Volko.

Megaihrisko s deviatimi športmi: „Športuj, Slovensko“ sa odohráva na jednom veľkom „ihrisku“. V ponuke je až deväť rôznych športov, pri ktorých deti môžu v sebe objaviť talent. Zabavia sa pri futbale, florbale, basketbale, volejbale, biatlone, atletike, boxe, golfe či bedmintone. Na ich bezpečnosť budú dohliadať skúsení animátori. Jeho cieľom je zapojiť do športových aktivít celé rodiny. Zároveň sa môžu zapojiť do súťaží v behu, v jazde na bicykli, kolobežke či odrážadle.

Vstup na podujatie je pre celú rodinu zadarmo: Kým sa detskí návštevníci vyšantia na deviatich športoviskách, rodičia sa môžu porozprávať a prežiť pohodovú sobotu. A to úplne zadarmo!

Súťažné disciplíny a medaily pre každého odvážneho športovca: Rodičia môžu svoje deti zaregistrovať do súťažných disciplín v behu, v jazde na bicykli, kolobežke alebo odrážadle. Registračný poplatok je 5 eur a v jeho cene je štartový balíček, ktorý obsahuje vrecúško, špeciálne tričko Športuj Slovensko, štartové číslo a medailu. Tú súťažiacim v cieli odovzdajú naše športové hviezdy. Najlepší traja z každej kategórie budú odmenení vecnými cenami.

Bicykle pre celú rodinu: Každý súťažiaci, registrovaný do súťažných disciplín, sa automaticky zaradí do súťaže o kvalitné športové bicykle pre celú rodinu od slovenského výrobcu CTM, ktoré venoval generálny partner projektu BILLA.

Súčasťou „Športuj, Slovensko“ v Bratislave bude aj skrátená podoba audiovizuálneho výchovno-vzdelávacieho predstavenia „Dotkni sa hviezd“. Celé podujatie je súčasťou Európskeho týždňa športu.

ČASOVÝ HARMONOGRAM „ŠPORTUJ, SLOVENSKO“ V BRATISLAVE

Dejisko: Železná studienka, Partizánska lúka, sobota 21.9.2019

8:00   Registrácia športovcov do súťažných disciplín a prevzatie štartových balíkov

9:30   Slávnostné otvorenie podujatia

10:00 Otvorenie Olympijskej dediny športu

10:00 Beh Olympijského dňa

11:40 Bicykel Olympijského dňa

13:15 Vyhlásenie výsledkov

13:45 Dotkni sa hviezd

14:15 Autogramiáda olympionikov

15:00 Žrebovanie o bicykle pre celú rodinu

16:30 Uzatvorenie Olympijskej dediny športu

17:00 Ukončenie podujatia

Viac informácií k podujatiu nájdete cez túto linku:
https://www.sportujslovensko.sk/sportove-podujatie/bratislava

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV