Šport a olympizmus
Bratislava
2 min. čítania

Príďte stráviť 19. európsku múzejnú noc do Slovenského olympijského a športového múzea!

V sobotu 13. mája bude 19. európska múzejná noc, ktorá je u nás známa aj pod názvom Noc múzeí a galérií. Je to tradičné podujatie, ktoré sa koná vo viac ako tritisíc múzeách v takmer tridsiatke európskych krajín. Múzejná noc ponúka jedinečnú príležitosť objaviť vystavené stále zbierky, aj príležitostné výstavy.

Do 19. európskej múzejnej noci sa tradične zapojí aj SOŠV - Slovenské olympijské a športové múzeum. V rámci Noci múzeí a galérií 2023 pozýva návštevníkov do Výstavnej siene prof. Vladimíra Černušáka na prízemí Domu športu na Junáckej 6 v Bratislave.

19. európska múzejná noc v SOŠM
19. európska múzejná noc v SOŠM

Výstavná sieň SOŠM bude 13. mája otvorená od 16. až do 24. hodiny. Prvé dve hodiny budú okrem prehliadky stálej expozície vyhradené na prehliadku príležitostnej výstavy „Olympijské príbehy a emócie“, v rámci ktorej sú vystavené viac než štyri desiatky olympijských medailí, získaných našimi športovcami v ére samostatnej Slovenskej republiky.

Túto časť spestrí a spríjemní stretnutie a beseda s našimi dvoma olympijskými medailistami v streľbe. Z nich člen výkonného výboru Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Jozef Gönci na OH 1996 v Atlante získal celkom prvú medailu samostatného Slovenska, ku ktorej v Aténach 2004 pridal ďalšiu, takisto bronzovú. Bronzovým kovom, ale z Londýna 2012, sa môže pochváliť aj viceprezidentka SOŠV Danka Barteková, ktorá je aj členka Medzinárodného olympijského výboru na Slovensku.

Keďže v sobotu už budú v plnom prúde majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, návštevníci Výstavnej siene prof. Vladimíra Černušáka si budú môcť od 19. hodiny na veľkej obrazovke pozrieť priamy prenos z hokejového súboja Slovensko – Lotyšsko. V sále ho budú komentovať osobnosti slovenského hokeja - medzinárodný rozhodca Vladimír Baluška, tréner HK Dukla Ingema Michalovce Peter Kúdelka a hráč HC Slovan Bratislava Daniel Gachulinec.

Projekt
Partneri projektu
Nadacia SPP
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV