Športové aktuality
1 min. čítania

Prihlásil sa ďalší uchádzač o usporiadanie EYOF 2021

Bratislava 27. marca 2019 (SOŠV) - Predstavitelia Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) na domácej pôde rokovali so zástupcami Slovenského olympijského a športového výboru o možnostiach spolupráce.

Hostiteľmi stretnutia boli predsedníčka ŽSK Erika Jurinová s podpredsedom Petrom Weberom. Prezidenta SOŠV Antona Siekela sprevádzal na stretnutí jeho poradca Vladimír Miller. Spoločne informovali o aktivitách oddelenia olympizmu SOŠV a o možnostiach zapájania sa do ich projektov. Účastníci stretnutia spolu ocenili prácu piatich olympijských klubov v regióne (Žilina, Čadca, Orava, Lipt. Mikuláš, Martin).

Na druhom stretnutí v meste pod Dubňom čakalo zástupcov olympijskej obce prekvapenie. Primátor Peter Fiabáne im oznámil záujem Žiliny o usporiadanie EYOF 2021. Zoznam kandidátov sa tak rozšíril na päť. O definitívnom dejisku sa bude ďalej rokovať. 

Delegácia SOŠV dnes v rovnakom zložení absolvovala aj stretnutie v Nitre. Hostiteľmi boli primátor mesta Marek Hattas, zástupca primátora Daniel Balko a podpredseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Igor Éder. Po rokovaniach spoločne navštívili niekoľko športovísk. Zástupcovia mesta informovali o prebiehajúcom audite športovej infraštruktúry pod Zoborom.

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV