Športové aktuality
Bratislava
2 min. čítania

Profesionálne kluby si rozdelia šesť miliónov eur na pomoc počas pandémie

Na snímke z tlačovej konferencie zľava predseda správnej rady Fondu na podporu športu Ladislav Križan a štátny tajomník MŠVVŠ SR pre šport Ivan Husár.
Foto
TASR/Jaroslav Novák

Slovenské športové kluby čoskoro dostanú ďalšiu finančnú pomoc v čase pandémie. Fond na podporu športu zverejní výzvu, v rámci ktorej sa môžu profesionálne kluby uchádzať o šesť miliónov eur. Pre amatérske subjekty a mládež budú v budúcnosti k dispozícii štyri milióny. Prednosť dostanú kluby z piatich hlavných športov, podľa predsedu správnej rady fondu Ladislava Križana celkovo asi sto organizácii.

Peniaze sú súčasťou programu pomoci, ktorý pre Slovensko v pondelok schválila Európska komisia v hodnote osem miliónov eur. "V pondelok prišla informácia, že Európska komisia schválila výzvu. Som veľmi rád, že ministerstvo hospodárstva prejavilo záujem pomôcť športu. Tejto úlohy sa zhostil Fond na podporu športu. Medzi športom a ministerstvom hospodárstva bude kľúčový praktický rámec vykonávať Slovenská inovačná a energetická agentúra," povedal na stredajšej tlačovej konferencii štátny tajomník pre šport Ministerstva školstva, vedy,  výskumu a športu SR Ivan Husár.

Husár zdôraznil, že je v pláne zverejniť výzvu aj pre amatérske kluby a najmä mládež: "V prvom rade sme museli sanovať profesionálne kluby. Zároveň by sme chceli štyri milióny použiť vo výzve, ktorá nás ešte čaká, pre ostatné kluby a amatérske subjekty, najmä tie, ktoré sa starajú o mládež."

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV