Šport a olympizmus
2 min. čítania

Projekt NewMiracle v Rige: Komunikácia a budovanie marketingovej značky

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Účastníčky projektu NewMiracle počas rižskej prezentácie jednej z aktivít.
Foto
LTOK

Viac ako 20 športových manažérok a zamestnankýň v športe zo štyroch európskych krajín sa zúčastnilo na ďalšom medzinárodnom seminári projektu New Miracle, ktorého cieľom je pripraviť ženy na pôsobenie v športových funkciách. Po Bratislave hostila ďalšie školenie lotyšská Riga.

V Lotyšsku sa účastníčky venovali komunikácii a budovaniu marketingovej značky. Počas školenia skúmali, ako efektívne komunikovať. Dozvedeli sa aj o osvedčených postupoch v oblasti ľudských zdrojov, finančného riadenia a manažmentu. Zástupcovia rímskej univerzity Foro Italico viedli fokusovú skupinu na tému „Význam kompetencií a zručností v športovom manažmente.“

„Projekt je v polovici a už teraz môžeme byť spokojní s výsledkami, ktoré vidíme. Účastníčky získali nielen vedomosti, ale aj sebadôveru, inšpiráciu a motiváciu prejaviť iniciatívu, organizovať projekty a dosiahnuť vyššie kariérne ciele. V športových organizáciách je nedostatok žien na vedúcich pozíciách, preto je veľmi dôležité im pomáhať a inšpirovať ich,“ uviedla iniciátorka projektu Agnė Vanagienė z Litovského národného olympijského výboru.

Erasmus+

Projekt NewMiracle vznikol z iniciatívy Litovského národného olympijského výboru, ku ktorej sa pridali národné olympijské výbory z Talianska, Lotyšska, Estónska a Slovenska. Akademickým partnerom projektu sa stala rímska univerzita Foro Italico. Finančne ho podporila Európska únia v rámci programu Erasmus+.

Súčasťou projektu sú národné a medzinárodné školenia, na ktorých sa účastníci už učili o vodcovstve, internej a externej komunikácii, marketingu, ako aj o osvedčených postupoch medzinárodných organizácií. Pri zdokonaľovaní ich zručností im pomáhajú aj skúsení mentori. V máji a septembri by sa mali uskutočniť národné školenia, posledné medzinárodné bude v októbri hostiť Vilnius.

Tagy
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV