Šport a olympizmus
2 min. čítania

Výsledkom projektu RINGS sú štyri praktické nástroje

Účastníci záverečnej konferencie projektu RINGS.
Foto
EOV

Projekt RINGS zameraný na inovatívne riadenie športových organizácií, do ktorého sa zapojil aj Slovenský olympijský a športový výbor, sa skončil záverečnou konferenciou v Bruseli. Výsledkom projektu sú štyri praktické nástroje.

Rings

Záverečnú konferenciu projektu RINGS, ktorý bol spolufinancovaný z programu Európskej únie Erasmus+ Sport, organizovala kancelária Európskych olympijských výborov pri Európskej únii v Bruseli. Projekt RINGS bol zameraný na rozvoj a modernizáciu strategického riadenia národných olympijských výborov (NOV) v Európe. Nástroje a výstupy z projektu pomôžu národným olympijským výborom i športovým federáciám pri ich každodennom operatívnom manažmente, čím môžu zlepšiť aj ich riadenie. V projekte bolo trinásť partnerov, z toho jedenásť národných olympijských výborov.

Záverečná konferencia bola príležitosťou načrtnúť význam projektu a predstaviť dosiahnuté výsledky. Prednášajúci predstavili štyri výstupy a nástroje. Príručku o strategickom riadení národných olympijských výborov napísal tím z univerzity v Mainzi. Usmernenia pre verejné záležitosti vypracoval Dánsky olympijský výbor. V dokumente poskytuje športovým organizáciám kľúč k orientácii v oblasti verejných záležitostí a vzťahov.

Nástroj pre zainteresované strany vypracovala Kancelária EOV pri EÚ, športové organizácie by podľa neho mali pochopiť svoj ekosystém s prispôsobeným zoznamom opatrení na strategický prístup ku každej zainteresovanej strane. Online platforma pre riadenie športu spája všetky nástroje vyvinuté Kanceláriou EOV pri EÚ prostredníctvom projektov Erasmus+.

Hlavným rečníkom konferencie bol bývalý atlét, účastník OH v behu na 400 m a dnes generálny riaditeľ Belgického olympijského výboru Cédric van Branteghem. V príhovore vysvetlil, ako sa zásady adaptability, proaktivity a kreativity týkajú jeho kariéry vrcholového športovca aj vedúceho športovej organizácie.

Na konferencii sa zúčastnili zástupcovia viacerých európskych národných olympijských výborov, Európskej komisie, Európskeho parlamentu a Európskej výkonnej agentúry pre vzdelávanie a kultúru (EACEA).

Erasmus+
Tagy
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV