Šport a olympizmus
Bratislava
2 min. čítania

Projekt UKÁŽ SA! pozná TOP 12 mladých športovcov, ktorí zabojujú o 30 – tisíc eur

Richard Fides

Nadácia Slovenského olympijského výboru a ambasádori grantového programu Ukáž sa! vybrali zo 73 projektov TOP 12 mladých talentovaných športovcov, ktorí zabojujú o finančnú podporu v celkovej výške 30 – tisíc eur. O tom, ktorý športovec získa akú finančnú podporu rozhodne verejnosť v internetovom hlasovaní, ktoré bude prebiehať počas Hier XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro od 5. do 21. augusta 2016 na stránke nádácie SOV www.nadaciasov.sk Profily TOP 12 budú prezentované aj prostredníctvom sociálnych sietí.

„Nebolo jednoduché vybrať spomedzi 73 prihlásených projektov finálovú dvanástku. Na zasadnutí hodnotiacej komisie bola skutočne veľmi živá a dlhá diskusia. Aj keď nepochybne všetci, ktorí nám zaslali svoje projekty sú mimoriadne talentovaní, v zmysle pravidiel grantového programu sme vybrali TOP 12 športovcov, ktorí zabojujú v internetovom hlasovaní o finančnú podporu v rozsahu od dve tisíc až do štyritisíc eur. Celkovo prerozdelíme v tomto grantovom programe až 30-tisíc eur,“  povedal Anton Siekel, predseda správnej rady Nadácie SOV.

Na hodnotení projektov sa podieľali aj ambasádori programu: Danka Barteková, Petra Vlhová, Juraj Bača, Ľubomír VišňovskýRichard Nagy.

„Veľmi pozitívne vnímam fakt, že do projektu sa zapojili mládežníci z rôznych športových disciplín od atletiky, juda, triatlonu, gymnastiky, streľby, až po jachting či golf. Pri hodnotení sme brali do úvahy predovšetkým mimoriadny talent a sociálnu situáciu žiadateľa. Verím, že sa nám podarilo zostaviť atraktívnu TOP dvanástku. V prípade, že títo športovci budú aj naďalej na sebe tvrdo pracovať, som presvedčená, že z nich raz budú slovenskí olympijskí reprezentanti. Držím im palce,“ hovorí Danka Barteková, ambasádorka projektu UKÁŽ SA!

TOP 12

Adam Halas – plávanie
Dominika  Kincelová – judo
Jana  Vaňušaniková – karate
Lukáš  Ottinger – biatlon
Oliver  Kubačák – krasokorčuľovanie
Patrik  Nagy - bikros, BMX
Slavomír  Adam – triatlon
Zuzana  Paňková – kanoistika
Zuzana  Švejdová – atletika
Daniel  Bisaha – atletika  
Vanda  Michalková – športové  lezenie 
Simona  Antalová – zjazdové  lyžovanie

Do programu sa mohli zapojiť športové talenty vo veku od 12 do 18 rokov, ktoré vynikajú v niektorom  športe, nachádzajú sa v nepriaznivej sociálnej situácií, alebo potrebujú finančnú podporu na rozvoj svojej športovej kariéry. Celkové výsledky a odovzdanie symbolických šekov prebehne začiatkom septembra 2016.

Máte otázku? Opýtajte sa!
[email protected]

Partneri projektu
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV