Bratislava
3 min. čítania

Projekt Ukáž sa! pozná víťazov. Rozhodlo o nich viac ako 40 tisíc hlasov.

Richard Fides

Bratislava, 14. september 2017 – Viac ako 40 tisíc hlasov rozhodlo o tom, kto získa akú finančnú čiastku z 30-tisícového balíka v druhom ročníku grantového programu Ukáž sa! Nadácia Slovenského olympijského výboru posunula z celkového počtu 116 projektov do finále TOP 12. Z tejto  finálovej 12-tky mladých talentovaných športovcov získal najvyššiu možnú čiastku 4000 tis. eur  atlét Daniel Kováč, na druhom mieste skončila lyžiarka Klaudia Nemcová, ktorá získa na rozvoj svojej športovej kariéry 3500 eur a na treťom mieste skončila reprezentantka spoločenského tanca Mária Nagyová, ktorej poputuje finančná dotácia 3000 eur. 

„Išlo v poradí o druhý ročník toho grantového programu, ktorý sa stretol s ešte väčšími pozitívnymi ohlasmi ako minulý rok. Svedčia o tom aj štatistiky návštevnosti stránky, ktorá zaznamenala oproti minulému roku nárast o viac ako 60 %. Celkovo bolo odovzdaných viac ako 40 tisíc hlasov čo je takmer 100 % nárast oproti minulému roku. Myslím, že okrem rozdelenia finančnej podpory mladým športovým talentom sú pre nás tieto čísla dôležité. Pretože sú odrazom záujmu verejnosti o aktivity SOV a jej nadácie. Ak chceme pôsobiť ako kľúčová inštitúcia v oblasti športu, mať prirodzenú autoritu, zastupovať záujmy športovcov a pomáhať im v rozvoji ich športovej kariéry, je prirodzené, že musíme viac angažovať širokú verejnosť do našich aktivít. Projektom Ukáž sa! sa nám to podarilo,“ povedal Anton Siekel, prezident SOV.

Kto zo športovcov si ukrojí akú veľkú finančnú podporu rozhodla verejnosť v internetovom hlasovaní na stránke Nadácie SOV. Na základe odovzdaných hlasov je poradie nasledovné:

1. Daniel Kováč – atletika, 4000 eur
2.
 Klaudia Nemcová – lyžovanie, 3500 eur
3.
 Mária Nagyová – spoločenský tanec, 3000 eur
4.
 Jessica Zatlkajoivá – rýchlostná kanoistika, 2500 eur
5.
 Sabína Kupčová – plávanie, 2500 eur
6.
 Tatiana Blattnerová – para plávanie, 2500 eur
7. Jessica Triebeľová – box, 2000 eur
8. Alžbeta Peruňská – badminton, 2000 eur
9. Ema Gabániová – krasokorčuľovanie, 2000 eur
10. Julián Enrico Smoliga – karate, 2000 eur
11. Martin Józsa – snowboarding, 2000 eur
12. Jakub Jenčuš – MTB cross, 2000 eur

Nadácia SOV sa na svojom zasadnutí rozhodla otvoriť aj druhé kolo tohto grantového programu, do ktorého posunuli 16 športovcov. Ich zoznam nájdete na stránke www.nadaciasov.sk Finančnú podporu im však nebude prerozdeľovať priamo Nadácia SOV, ale až do 15. októbra bude môcť ktorákoľvek firma či fyzická osoba poslať svoj finančný príspevok športovému talentu z TOP 16 prostredníctvom platobnej brány cez stránku SOV.

"V rámci hodnotení prijatých 116 žiadostí sme usúdili, že medzi žiadateľmi o finančnú podporu je veľa vynikajúcich mladých športovcov, ktorí si zaslúžia našu pozornosť. Balík financií určených na rozdelenie v prvom kole by nemal byť rozhodujúcim faktorom podpory týchto talentov. A preto sme sa rozhodli dať šancu aj ďalším 16 z nich. Veríme, že na Slovensku je veľa firiem, ale aj jednotlivcov, ktorí finančne pomôžu našim športovcom,“ povedal Dušan Guľáš, predseda Správnej rady Nadácie SOV.

Do programu sa mohli zapojiť športové talenty vo veku od 12 do 18 rokov, ktoré vynikajú v niektorom  športe, nachádzajú sa v nepriaznivej sociálnej situácií, alebo potrebujú finančnú podporu na rozvoj svojej športovej kariéry.

Predstavitelia SOV zároveň informovali o pripravovanom ročníku Olympijskej kvapky krvi, ktorá sa uskutoční 25.9. v Šamoríne, 27.9. v Banskej Bystrici a 28.9. v Košiciach.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV