Športové aktuality
3 min. čítania

Projekt Vykročte za zdravím sa vďaka spolupráci SOV so Sokolskou úniou Slovenska rozšíril o pohybové a hromadné skladby

BRATISLAVA 20. júla (SOV) - Žiadosť o podporu aktivít Sokolskej únie Slovenska (SÚS) prišla na Slovenský olympijský výbor (SOV) ešte koncom minulého roka. Po viacerých stretnutiach s Emílou Fialovou sme zistili, že mnohé z cvičeniek projektu SOV „Vykročte za zdravím“ po celom Slovensku sú aktívne aj v hromadných pódiových skladbách. V roku 2018 sme tak naše aktivity „Vykročte za zdravím“ rozšírili o pohybové a hromadné skladby. Ich prostredníctvom ženy reprezentujú Slovensko a svoje mesto, či olympijský klub nielen u nás doma, ale aj v zahraničí.

Zocvičný zraz skladby „Spolu“ pre cvičenky SÚS sa uskutočnil 12. mája 2018  na futbalovom štadióne v Košútoch. Skladbu cvičenky predviedli na XVI. Všesokolskom zlete k 100.výročiu vzniku Československa, ktorý sa uskutočnil 30. júna až 6. júla v Prahe. Zúčastnilo sa na ňom okolo 15 000 „Sokolov“ z osemnástich štátov z celého sveta.

Viac sa o Všesokolskom zlete môžete dozvedieť zo slov členky OK Prievidza Jitky Hejtmánkovej, ktorá je vedúcou osobnosťou spolku Olympia pri OK Prievidza a zároveň autorkou pohybových skladieb. Bola aj spoluatorkou spoločnej skladby „Spolu“:

„Naša Olympia sa úspešne prezentovala s dvoma pódiovými skladbami  na Staromestskom námestí a bola ocenená búrlivým potleskom prítomných divákov z celého sveta. Vo večernom vystúpení vo štvrtok  5. júla na futbalovom štadióne na Edene cvičenky Olympie cvičili v spoločnej skladbe " Spolu ".V tejto hromadnej skladbe cvičilo spolu 864 cvičencov a cvičeniek z Čiech, Moravy a Slovenska. Naša skladba bola opäť ocenená búrlivým potleskom divákov z celého sveta.Bol to fantastický pocit stáť na ploche štadióna a užívať si dlhotrvajúci potlesk divákov, neubránila som sa slzám radosti a šťastia z týchto neopakovateľných okamihov!!!

V druhom hlavnom vystúpení v piatok 6.7. sme otvárali celý program a opäť naša skladba bola ocenená neutíchajúcim potleskom divákov z celého sveta. Hneď po vystúpení sme sa zaradili medzi divákov a užívali sme si plnými dúškami ďalšie vystúpenia. Počas celého týždňa sme mali veľa nácvikov, generálok dvoch hlavných programov, ale aj tak sme si užili krásy stovežatej Prahy.

Bol to najkrajší všesokolský zlet ,ktorý som zažila (bola som už na šiestich) a klobúk dole pred sokolmi z Prahy za to, čo dokázali ! (Len škoda ,že priamy prenos dávala len Česká televízia...)“

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV