Šport a olympizmus
2 min. čítania

Hlavnou témou konferencie Psychológia v športe je Výkon

Michala BEDNÁRIKOVÁ

V piatok 9. júna sa uskutoční v Bratislave 5. ročník konferencie Psychológia v športe, ktorú organizuje Slovenská asociácia športovej psychológie s podporou Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV), Slovenského paralympijskeho výboru (SPV) a Ligy na ochranu slovenských športovcov (LOSS). Nosnou témou konferencie je „Výkon“.

Program konferencie tvoria prednášky zahraničných aj slovenských športových psychológov a psychologičiek. Odborný program konferencie otvorí hlavný hosť Dr. Dave Collins z Veľkej Británie, ktorý počas svojej profesionálnej kariéry spolupracoval s viac ako 90 medailistami z majstrovstiev sveta a olympijských hier a tiež pôsobil 10 rokov vo futbalovej akadémii FC Chelsea.

Ďalšími hosťami sú Dr. Anastasia Chomutovová z Veľkej Británie, M.S. Kateřina Vejvodová z Českej republiky a zo Slovenska PhDr. Tomáš Gurský, PhD. a Mgr. Michala Bednáriková. Hovoriť budú okrem iného o hľadaní rovnováhy medzi požiadavkami na výkon a poskytovaní podpory, o budovaní tímovej súdržnosti, o budovaní vzťahov medzi trénermi a športovcami, o rozvoji počas obdobia po zranení, ako aj o vzťahu výkonu a osobnej pohody.

Posledným blokom konferencie je panelová diskusia na tému „Výkon vo vrcholovom a mládežníckom športe“. Pozvanie do diskusie prijali hostia, ktorých profesionálny život je dlhé roky spojený so športom: atletická trénerka Naďa Bendová, basketbalistka Zuzana Žirková a futbalový funkcionár z ČR Antonín Barák.

Konferencia sa uskutoční v prezenčnej forme v hoteli Gate One v Bratislave, zároveň je pripravená aj možnosť online účasti, v oboch prípadoch so zabezpečeným tlmočením.

INFORMÁCIE A PRIHLÁŠKY

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV