Športové aktuality
1 min. čítania

Bronzový medailista zo ZOH 1988 Radim Nyč navštívil SOŠM

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Radim Nyč (v strede) počas návštevy Slovenského olympijského a športového múzea so synom Davidom, redaktorom Českého rozhlasu, a generálnym sekretárom SOŠV Jozefom Libom.
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Stálu expozíciu Slovenského olympijského a športového múzea v bratislavskom Dome športu radi navštevujú súčasní i bývalí olympionici. Na časy aktívnej kariéry si počas návštevy múzea zaspomínal aj bronzový medailista zo zimných olympijských hier 1988 v Calgary Radim Nyč.

Päťdesiatšesťročný rodák z Liberca si počas návštevy Slovenského olympijského a športového múzea zaspomínal na časy, keď reprezentoval spoločný štát Čechov a Slovákov. So záujmom si prezrel zbierkové predmety a v diskusii prisľúbil, že prispeje do múzea niečim z čias svojej aktívnej kariéry.
Radim Nyč získal na ZOH 1988 v Calgary bronz v štafete na 4x10 km spoločne s Václavom Korunkom, Pavlom Bencom a Ladislavom Švandom. V roku 1989 vybojoval s kolegami aj bronz v štafetách na 4x10 km na majstrovstvách sveta v Lahti. Na ZOH 1992 v Albertville finišoval v behu na 50 km voľne na 6. priečke.

Podujatia a športovci
Tagy
Projekt
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV