Športové aktuality
III. zimné olympijské hry mládeže v Lausanne 2020
2 min. čítania

Rebeka Jančová skončila v super-G ôsma

Zjazdová lyžiarka Rebeka Jančová obsadila na III. zimných olympijských hrách 2020 v Lausanne v disciplíne super-G 8. miesto.
Foto
Simon Bruty - OIS

Úvodný súťažný deň na Tretích zimných olympijských hrách mládeže v Lausanne 2020 priniesol vo svetovej konkurencii výborné umiestnenie. Zjazdová lyžiarka Rebeka Jančová v dnešnom super-G obsadila 8. miesto a umiestnila sa tak v prvej desiatke mladých zjazdárok zo 40 krajín. 

V stredisku Les Diablerets Alpine Centre sa krátko po desiatej hodine ráno začali preteky v zjazdovom lyžovaní v disciplíne super-G. Za Slovensko sa na štart postavila šestnásťročná Rebeka Jančová. V konkurencii 59 dievčat obsadila s časom 56,99 sekúnd konečné 8. miesto. Na prvú Klopfensteinovú zo Švajčiarska stratila 0,72 s. Rebeka bola po prvom medzičase na 10. mieste, po druhom na 7. mieste. Výsledný čas jej napokon stačil na výbornú 8. priečku. „Rebeka dnes lyžovala dobre a rovnako dobre sa vysporiadala s terénom náročným na taktické myslenie pretekára. Urobila dve menšie chyby, no tie robili aj ostatné pretekárky," zhodnotila Jančovej výkon trénerka Miriam Poprocká.  

Striebornú medailu si v super-G dievčat vybojovala McFarlaneová z Francúzska s časom 56,35 sekúnd a tretia skončila Izraelčanka Szollosová s časom 56,36 sekúnd. Preteky nedokončilo deväť pretekárok. Slovenskú zjazdárku čakajú už zajtra ďalšie preteky v alpskej kombinácii.

Poradie super-G (59 účastníkov) 

1. Klopfensteinová (Švaj.) 56,27 s., 2. McFarlaneová (Fra.) 56,35 s., 3. Szollosová (Izr.) 56,36 s., ... 8. Rebeka Jančová 56,99 s.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV