Športové aktuality
III. zimné olympijské hry mládeže v Lausanne 2020
2 min. čítania

Rebeka Jančová v alpskej kombinácii na 4. mieste!

Foto
SOŠV - Andrej Galica

Na III. zimných olympijských hrách mládeže v Lausanne chýbali Slovensku k prvej medaile len dve stotiny sekundy! Zjazdová lyžiarka Rebeka Jančová obsadila v alpskej kombinácii 4. miesto. 

Zlatú medailu si odniesla Amanda Salzgeberová z Rakúska, ktorej výsledný čas bol 1:33,74 sekúnd. Jančová na ňu stratila 1,13 sekúnd. Na druhej priečke sa umiestnila Izraelčanka Noa Szollosová a tretia Amelia Klopfensteinová predbehla našu pretekárku len o dve stotiny sekundy.

Rebeka tak s časom 1:34,87 obsadila v konkurencii 62 pretekárok výbornú štvrtú priečku. „Rovnako ako včera lyžovala dobre a jazda sa jej podarila. Umiestnenie je pekné, škoda že dve stotiny sekundy hrali v náš neprospech... No taký je náš šport," vyjadrila sa po pretekoch Rebekina trénerka Miriam Poprocká. „Myslím si, že som dnes podala najlepší výkon, aký som vedela. Samozrejme, bolo tam ešte veľa chýb, na ktorých budem musieť popracovať na tréningu. Je to za mnou, teraz sa idem pripravovať na zajtrajší obrovský slalom," povedala nám mladá pretekárka.

Alpská kombinácia sa skladá z dvoch disciplín. Včerajšie super-G Jančová zajazdila za 56,99 sekúnd, dnešný slalom zvládla za 37,88 sekúnd so šiestym najlepším časom.

Mladých lyžiarov dnes prišli podporiť aj šesťnásobná olympijská medailistka Anastasia Kuzminová, predsedníčka koordinačnej komisie MOV pre III. zimné olympijské hry mládeže v Lausanne 2020 a strelkyňa Danka Barteková, prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel spolu s generálnym sekretárom SOŠV Jozefom Libom.

Podpora našich lyžiarov v zimnom stredisku Les Diablerets.
Podpora našich lyžiarov v zimnom stredisku Les Diablerets.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Poradie (62 účastníkov)

1. Salzgeberová (Rak.) 1:33,74 min., 2.Szollosová (Izr.) 1:34,69 min. 3. Klopfensteinová (Švaj.) 1:34,85 min. 4. Rebeka Jančová 1:34,87 min.

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV