Športové aktuality
2 min. čítania

Richard Tury vystupňoval svoje jazdy až k bronzu z ME

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Richard Tury (vľavo) sa teší z 3. miesta z ME v skejtbordingu v Bazileji.
Foto
ARCHÍV (RT)

Slovenský reprezentant v skateboardingu Richard Tury obsadil 3. miesto na otvorených majstrovstvách Európy vo švajčiarskom Bazileji. Dvadsaťdeväťročný Košičan si pripísal ďalší úspech vo svojej kariére.

Richard Tury získal v desaťčlennom finále 73,67 bodu. Majstrom Európy sa stal Rakúšan Santino Exenberger, ktorý za svoje triky v Bazileji dostal od štýlových rozhodcov rovných 85 bodov. Striebro v otvorenom európskom šampionáte patrilo Argentínčanovi Maurovi Iglesiasovi.

Richard Tury bol na pódiu najstarší medailista. Jeho dvaja kolegovia sú o vyše sedem rokov mladší. Vo Švajčiarsku napriek problémom s pravou nohou, ktoré sa opätovne objavili počas piatkových tréningov, vystupňoval svoje výkony. V kvalifikácii bol síce štrnásty, cez dôležitý semifinálový cut však postúpil z 2. priečky. Vo finále predviedol tri čisté jazdy a na svojich druhých ME v kariére získal prvú medailu.

„V prvej finálovej jazde som sa snažil zajazdiť ešte lepšie ako v semifinále, čo sa podarilo. Následne som sa hral s trikmi a bol z toho bronz,“ povedal Richard Tury, ktorého snom je prebojovať sa na olympijské hry 2024 do Paríža.

Cyklus kvalifikačných podujatí na olympijské hry sa už začal, majstrovstvá Európy či majstrovstvá Slovenska sa už do olympijskej kvalifikácie na rozdiel od Tokia 2020 nezapočítavajú. Dôležité budú výsledky na podujatiach Svetového pohára a majstrovstvách sveta.

Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV