Športové aktuality
2 min. čítania

Róbert Kubín bol úspešný na MS vo windsurfingu

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Róbert Kubín na vodách jazera Garda počas MS vo windsurfingovej triede Formula Foil.
Foto
FOILWORLDS2022

Člen Juniorského olympijského tímu Róbert Kubín úspešne reprezentoval Slovensko na majstrovstvách sveta vo windsurfingu v triede Formula Foil, na ktorých súťažil aj v olympijskej triede IQFOIL. Na vodách jazera Garda dosiahol jeden z najlepších výsledkov slovenského windsurfingu v histórii.

V celkovom hodnotení seniorského šampionátu obsadil Róbert Kubín konečnú 10. priečku. V poradí pretekárov do 20 rokov skončil tretí.

Róbert Kubín
Róbert Kubín počas dekorovania najlepších v mládežníckej časti MS vo windsurfingu v triede Formula Foil.
Foto
FOILWORLDS2022

Devätnásťročný člen ATU Košice súťažil na surfe olympijskej triedy IQFOIL, kým väčšina súperov jazdila na surfoch FOIL. V olympijskej triede IQFOIL sa umiestnil na 3. mieste, rovnako ako v mládežníckom šampionáte pred ním skončila dvojica Talianov Manolo ModenaJacopo Gavioli. Kubín v devätnástich rozjazdách skončil pätnásťkrát v prvej desiatke.

Róbert Kubín je tento rok členom Juniorského olympijského tímu, ktorý zostavujú Nadácia SOŠV a Slovenský olympijský a športový výbor aj s podporou partnerov na čele s exkluzívnym partnerom TIPOS. Jeho cieľom je dostať sa vo windsurfingovej triede IQFoil na olympijské hry 2024. Súťaže jachtárov bude hostiť Marseille.

VIAC O RÓBERTOVI KUBÍNOVI

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV