Športové aktuality
Podcast
3 min. čítania

Rok do olympijských hier. Aké bude (ak bude) Tokio v roku 2021?

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Nebyť korony, v týchto chvíľach by sa už oči celého sveta upierali na Tokio. Podľa pôvodných plánov sa totiž 24. júla mal začínať najväčší športový sviatok. Pandémia však všetko pozmenila, a preto sa olympijské hry prvýkrát v histórii preložili. Ich nový začiatok je naplánovaný na 23. júl 2021. Mali by sa teda začať presne o rok. O prípravách, optimistických či pesimistických scenároch sme sa v novom Olympijskom podcaste rozprávali s vedúcim slovenskej výpravy Romanom Bučekom.

„Máme častý kontakt s organizačným výborom, napríklad online konferencie. Zatiaľ sú to skôr formálne debaty, keďže kvalifikácie na hry sú pozastavené. Štyri mesiace pred odchodom na olympijské hry sa všetko zastavilo, dostali sme sa do úplne inej, novej situácie. V tom istom termíne budúci rok nadviažeme na všetky procesy, ktoré boli nastavené teraz. Celú prípravu si tak zopakujeme ešte raz.“

Redaktor Stanislav Benčat sa s dlhoročným funkcionárom z prostredia olympijského hnutia rozprával o dianí minulom, prítomnom i budúcom.

Slovensko má momentálne 18 miesteniek - sedem v športovej streľbe, päť v rýchlostnej kanoistike, tri vo vodnom slalome, dve v cestnej cyklistike a jednu v športovej gymnastike. Miestenky na meno majú zatiaľ len slalomár Jakub Grigar a gymnastka Barbora Mokošová.

O tom, kto sa k nim môže pridať, ako sa menili či menia kvalifikácie, ale aj iných témach spojené s Tokiom 2021 sa páni rozprávali v novom Olympijskom podcaste. Čo všetko teda v ňom nájdete?

Ako vnímal Buček preloženie hier o jeden rok?

Hrozí, že bude na olympijských hrách menší počet športovcov?

Počíta sa aj so scenárom, že hry sa opäť preložia alebo úplne zrušia?

Môžu byť olympijské hry bez divákov, prípadne online?

S akými finančnými stratami počíta SOŠV?

Sú v ohrození aj zimné olympijské hry v Pekingu 2022?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si predchádzajúci Olympijský podcast

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si najnovší TalkSport

 Všetky podcasty 


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV