Športové aktuality
Podcast
3 min. čítania

Rok do Pekingu. Čo čaká športovcov na zimných olympijských hrách?

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty SoundCloud | RSS

Všetky oči športových priaznivcov sa upierajú k letným olympijským hrám v Tokiu, ktoré sa majú konať toto leto. Ale keďže čas neúprosne plynie, treba sa už pozerať vpred aj s vyhliadkou na blížiace sa zimné olympijské hry v Pekingu. Tie odštartujú 4. februára 2022, teda presne o rok. O príprave na tento sviatok sme sa rozprávali v Olympijskom podcaste s vedúcim slovenskej výpravy pre ZOH v Pekingu - Romanom Bučekom.

Číňania už v roku 2008 presvedčili, že sú dobrí organizátori. Už v tom čase veľmi moderné športoviská dostanú teraz nový šat a budú slúžiť na zimné športy. Napríklad “vodná kocka“, kde sa konali plavecké súťaže, sa zmení na domov curlerov, dobudovali krásny ovál pre rýchlokorčuliarov. Všetko bude na vysokej technickej úrovni.

Peking sa stane prvým mestom, ktoré bude hostiť po letných hrách aj tie zimné. Globálny sviatok športu sa v čínskej metropole konal už v roku 2008.

Čo však očakávať od zimných olympijských hier v Pekingu? Aké budú? Aj na tieto otázky hľadal moderátor podcastu Stanislav Benčat odpovede v diskusii s Romanom Bučekom. Čo všetko teda v podcaste nájdete?

  • Sú v Pekingu všetky športoviská pripravené?
  • Ako ich odprezentovali čínski organizátori v čase pandémie?
  • Bude fungovať olympijská dedina alebo niektoré športoviská z roku 2008?
  • Aká bude preprava medzi olympijskými dedinami?
  • Koľko miliárd dolárov budú stáť hry?
  • Aké vyzerajú bezpečnostné opatrenia?
  • Aké vyhliadky majú slovenskí športovci pred Pekingom?

Vypočujte si predchádzajúci Olympijský podcast   

Všetky podcasty 


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty SoundCloud | RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV