Šport a olympizmus
Donovaly, 23. júl 2022
3 min. čítania

Rozhýbali sme Donovaly! Čo ste mohli zažiť na Športuj Slovensko?

Podujatie pre celú rodinu Športuj Slovensko má za sebou úspešnú predposlednú zastávku v tomto roku. Slnečný prázdninový deň si na Donovaly prišlo užiť takmer 2 000 ľudí, do súťaží v behu a v jazde na bicykli sa zapojilo približne 500 detí. Na podujatí nechýbali ani športové hviezdy, ktoré malých bojovníkov nielen povzbudzovali v cieli, ale si spolu s nimi vyskúšali i rôzne športy. Veľkým lákadlom bola škola golfu so strieborným medailistom z Tokia Rorym Sabbatinim. 

Viac info o Športuj Slovensko 

„Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí dnes prišli. Športuj Slovensko je už tradičné podujatie v našom kalendári a patrí k mojim obľúbeným, pretože tu mám príležitosť stretnúť sa nielen s olympionikmi, ale aj s mladými športovcami a rodičmi, ktorí sa starajú o to, aby sa ich deti venovali športu,” privítal návštevníkov prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel, ktorý zároveň dodal: „Hlavným cieľom Športuj Slovensko je priviesť deti k športu a chcel by som sa poďakovať rodičom za to, že sem priviedli svoje deti a spolu s nimi zažijú výnimočnú atmosféru, ktorá podľa mňa patrí do každej rodiny. Hovorím o spoločnom športovaní, stretnutí s olympionikmi a ich veľkými športovými príbehmi. Som veľmi rád, že môžem byť pri tom.” 

Na megaihrisku Športuj Slovensko si deti mohli vyskúšať desiatky športov
Na megaihrisku Športuj Slovensko si deti mohli vyskúšať desiatky športov
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Podujatie svojou prítomnosťou osviežili aj niekoľkí športovci, medzi ktorými nechýbal ani strieborný medailista z Tokia Rory Sabbatini. Andreas Žampa, Klaudia Medlová a Anastasia Kuzminová čakali v cieli malých súťažiacich v behu a v jazde na bicykli, neskôr sa k nim pripojili aj Danka Barteková či Elena Kaliská. Športový deň sa ukončil veľkou autogramiádou športovcov, ktorí s úsmevom rozdávali podpisové karty.

Na megaihrisku zožal najväčší úspech golf s Rorym Sabbatinim 

Megaihrisko Športuj Slovensko bolo od ranných hodín plné detí, ktoré si pod vedením skúsených trénerov a inštruktorov mohli vyskúšať množstvo športov. Najväčší záujem vzbudila škola golfu s Rorym Sabbatinim, ako aj MMA zóna. Nezaostávali však ani ďalšie športoviská, na ktorých malí návštevníci zbierali pečiatky na svoje hracie karty, za ktoré potom dostali malý darček. Deti si mohli vyskúšať atletické disciplíny, teqball, gymnastiku, box a mnohé ďalšie. Športový prázdninový deň si deti mohli užiť aj vďaka generálnemu partnerovi podujatia BILLA Slovensko.

Ťahákom bol golfista Rory Sabbatini.
Ťahákom bol golfista Rory Sabbatini.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Do cieľa Športuj Slovensko dobehlo a dobicyklovalo takmer 500 detí 

Do súťaží v behu a v jazde na bicykli sa celkovo zapojilo takmer 500 detí. „Úsmevy a radosť v očiach detí, keď im v cieli gratulovali športovci, je pre nás tým najväčším zadosťučinením,” povedala Dominika Šmihulová z SOŠV. Každé registrované dieťa dostalo od organizátora štartový balík s tričkom a batohom Športuj Slovensko a v cieli bolo každé z nich ozdobené špeciálnou medailou. Prví traja z každej kategórie získali vecné ceny a na záver podujatia sa spomedzi zaregistrovaných žreboval i výherca bicykla, ktorý do súťaže venoval Najšport. 

Dú súťaží sa na Donovaloch zapojilo takmer 500 detí.
Dú súťaží sa na Donovaloch zapojilo takmer 500 detí.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Bratislavské finále už v septembri 

Športuj Slovensko sa už pomaly blíži do svojho tohtoročného finále. Poslednou zastávkou bude Bratislava, kde 3. septembra ožije námestie pred nákupným centrom Eurovea. Registrácia do súťažných disciplín je už spustená a vďaka iniciatíve generálneho partnera podujatia BILLA Slovensko a Nadácii Slovenského olympijského a športového výboru je „štartovné” tento rok úplne zadarmo.

Registrácia do súťažných disciplín

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV