Športové aktuality
2 min. čítania

Rusi obvinili novinára z provokácie a chcú, aby mu zobrali akreditáciu

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Ruský tenista Daniil Medvedev, archívna snímka. Foto: TASR/AP
Tokio 28. júla (TASR) - Ruská výprava v Tokiu, ktorá vystupuje pod hlavičkou národného olympijského výboru (ROC) plánuje podať sťažnosť proti jednému z novinárov. Rusi reagovali na incident medzi tenistom Daniilom Medvedevom a čilským žurnalistom, ktorého obvinili z provokácie.

Novinár Sebastian Nahmias obvinil Rusov z porušenia pravidiel v súvislosti s ich dresmi. V rámci sankcií za rozsiahly štátom podporovaný doping nesmú v Tokiu vystupovať pod národnou vlajkou, ale pod hlavičkou ROC, a to sa týka aj ich dresov. "Očakávali sme provokatívne otázky vo vzťahu k našim športovcom. Ako tím sa tešíme rešpektu, no občas sa stretávame s osobami, ktoré bez ostychu provokujú a našich športovcov sa snažia vyviesť z rovnováhy. Čilský novinár kladie stále rovnaké otázky a už druhý deň sa snaží vyvolať škandál," cituje agentúra TASS hovorcu tímu Konstantina Vybornova.

Druhého nasadeného hráča olympijského turnaja nahnevali otázky, ktoré dostal po tom, ako v osemfinále vyradil Taliana Fabia Fogniniho v trojsetovom dueli 6:2, 3:6 a 6:2. Medvedev zareagoval podráždene na otázku týkajúcu sa imidžu krajiny a pocitu, či ruskí športovci nenesú na podujatí stigmu podvodníkov: "Prvý raz v živote neodpoviem na otázku. Mali by ste sa hanbiť. Myslím, že by ho mali poslať preč z olympiády. Už ho nechcem vidieť."

Podľa Rusov to nebol prvý prípad, Nahmias údajne "provokuje" športovcov opakovane a už dostal aj varovanie. Rusi v stanovisku oznámili, že budú požadovať o odobratie jeho akreditácie.

V ruskej výprave na OH 2020 je spolu 335 športovcov, ktorí nemôžu štartovať pod národnou vlajkou a v prípade víťazstva sa nemôže hrať štátna hymna. Dôvodom je trest Svetovej antidopingovej agentury (WADA) za opakované dopingové prehrešky.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV