Športové aktuality
2 min. čítania

Ružomberok má zmodernizovanú stolnotenisovú herňu, Cena primátora aj pre Alenu Kánovú a Antona Siekela

Ružomberok má k dispozícii ďalšie zmodernizované športovisko. Slávnostným prestrihnutím pásky otvorili primátor Ružomberka Igor Čombor, prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel a duša stolného tenisu pod Čebraťom, medzinárodný rozhodca Marián Bystričan zrekonštruovanú herňu Športového klubu stolného tenisu Ružomberok.

Modernizáciu herne na Žilinskej ceste v Ružomberku spolufinancoval aj Slovenský olympijský a športový výbor z projektu infraštruktúry. Stolní tenisti dostali k dispozícii vynovené priestory haly, ktorá slúži od decembra 1987. V herni sa vymenilo celé zariadenie, vynovený je vnútorný i vonkajší šat. Objekt je už aj zateplený.

Celková výška rekonštrukcie bola 218-tisíc eur, z toho SOŠV poskytol sumu 100-tisíc eur.

Po slávnostnom otvorení odohrali prvé loptičky v herni prezident SOŠV Anton Siekel a päťnásobná medailistka z paralympijských hier Alena Kánová. Ich súboj rozhodoval Igor Čombor.

„Vždy mám veľkú radosť z toho, keď môžem prísť do zrekonštruovaného či novopostaveného objektu slúžiaceho pre šport. Športoviská aj v dnešnej dobe slúžia na to, aby v nich nachádzali ľudia radosť a dokázali sa tam aj zabaviť,“ povedal po otvorení prezident SOŠV Anton Siekel.

Ešte pred slávnostným otvorením herne sa všetci hostia stretli v priestoroch ružomberskej radnice. Prvý muž mesta Igor Čombor odovzdal Ceny primátora Alene Kánovej, Mariánovi Bystričanovi a Antonovi Siekelovi.

„Aj v súčasnej dobe, keď sa neraz na rôznych frontoch zahmlievajú pravé ľudské hodnoty, šport má významné postavenie. Je prostriedkom duchovného a morálneho zdravia. Dáva možnosť porovnávať sa na základe výsledkov a výkonov. Za dosiahnutými úspechmi je obrovské úsilie a nesmierna vôľa,“ povedal Igor Čombor.

Stolní tenisti ŠKST Ružomberok sú dlhoroční účastníci extralíg mužov a žien. Klub pravidelne organizuje jeden z najstarších turnajov na Slovensku – Mildeho memoriál. V klubovej Sieni slávy sú Alena Kánová, Roman Cibulka a Marián Bystričan. Na nedávnych majstrovstvách Slovenska v stolnom tenise si členka ŠKST Ružomberok Nikoleta Puchovanová vybojovala štyri medaily, z toho dve zlaté.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV