Šport a olympizmus
2 min. čítania

Rytieri fair play: Talentovaný biatlonista sa vzdal zlatej medaily

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Jedným z najmladších držiteľov Diplomu Klubu fair play SOŠV za príkladný čin sa stal Andrej Gajdošovci z biatlonového klubu Biathlonmania. Svoju zlatú medailu z majstrovstiev Slovenska v pretekoch s hromadným štartom venoval najväčšiemu súperovi Jergušovi Kazárovi.

Štvrták Andrej Gajdošovci je talentovaný biatlonista, ktorý sa presadzuje v žiackych pretekoch. Často o prvenstvo bojuje s Jergušom Kazárom. Na slovenskom šampionáte žiakov 3. októbra 2021 nemohol jeho veľký súper štartovať pre nariadenú karanténu v jeho školskej triede. Obaja sa veľmi dobre poznajú, v lete bojovali o prvenstvo v hodnotení Slovenského pohára v letnom biatlone.

Oslávte s nami počas mája a júna Olympijský deň. Slovenský olympijský a športový výbor využíva Olympijský deň ako príležitosť na to, aby motivoval ľudí k vykonávaniu čo i len tých najjednoduchších aktivít, aby boli viac fyzicky aktívni. Aj malý pohyb sa počíta!

OLYMPIJSKÝ DEŇ

Andrej Gajdošovci napokon majstrovstvá Slovenska vyhral a venoval svoju zlatú medailu Jergušovi Kazárovi.

Okrem Diplomu Klubu fair play SOŠV dostal od úspešnej strelkyne, členky Medzinárodného olympijského výboru a viceprezidentky SOŠV Danky Bartekovej za svoje počínanie aj špeciálnu vecnú cenu – hodinky pre účastníkov ZOH 2022 v Pekingu, ktoré mu urobili veľkú radosť.

Viac o svojom čine porozprával Andrej Gajdošovci vo videu, ktoré vzniklo v rámci programov OCEP a OVEP, ktoré zastrešuje Slovenský olympijský a športový výbor.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV