Športové aktuality
Podcast
3 min. čítania

S akou raketou začať? Ako často meniť loptičky? Na amatérsku aj profi nôtu s tenisovým trénerom

Stanislav Benčat

 Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Počas pandémie korony boli zatvorené všetky športoviská, čo platí, samozrejme, aj o tenisových kurtoch. Posledné dni a týždne sa však aj tento šport vracia do „normálu“, čo teší nielen profesionálnych, ale aj amatérskych hráčov. O tom, ako vyzerá situácia v dnešnom tenisovom svete, ale aj o výhliadkach smerom k budúcnosti, sme sa v ďalšom pokračovaní Olympijského podcastu rozprávali s tenisovým trénerom Ladislavom Simonom.

Redaktor Olympijského podcastu Stanislav Benčat (vľavo) s tenisovým trénerom Ladislavom Simonom (vpravo).
Redaktor Olympijského podcastu Stanislav Benčat (vľavo) s tenisovým trénerom Ladislavom Simonom (vpravo).
Foto
SOŠV

Tréner, ktorý viedol počas svojej kariéry Martina Kližana, Norberta Gombosa dnes sa venuje Alexovi Molčanovi či Filipovi Horanskému, mal na začiatku šírenia sa ochorenia COVID-19 nepríjemný zážitok. So svojím zverencom Molčanom bol na turnaji v talianskom Bergame, ktoré sa zakrátko stalo epicentrom vážneho ochorenia. „Začal turnaj, Alex prehral v 1. kole, z čoho som bol frustrovaný. Napokon sa to ukázalo dobre, nemuseli sme tam zostať dlhšie. Finálový turnaj sa už ani neuskutočnil pre problémy s koronavírusom. Následne sme sa presunuli na turnaj do Francúzka, kde sa už vo veľkom šírili medzi hráčmi šumy ohľadom korony. No a za krátko to prišlo aj k nám,“ povedal Simon v Olympijskom podcaste.

Redaktor Stanislav Benčat prebral so Simonom témy súčasnosti aj budúcnosti bieleho športu. Čo všetko teda v Olympijskom podcaste venovanému tenisu nájdete?

Mohol Simon trénovať počas pandémie?

Akým iným aktivitám sa počas korona obdobia venoval?

Reštartuje sa tenisová sezóna ešte v roku 2020?

Neohrozí dlhá pauza kariéry Rogera Federera či Rafaela Nadala?

Aké kroky by mali spraviť tenisoví začiatočníci, pri zoznamovaní sa s týmto športom?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si predchádzajúci TalkSport

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si najnovší štvrtkový podcast

Všetky podcasty


 Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV