Športové aktuality
2 min. čítania

Sabbatiniho príjemne prekvapil pozorný kapitán lietadla

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Rory Sabbatini je prvý golfista so slovenským pasom, ktorý sa predstaví na olympijských hrách.
Foto
TASR/AP

Golfista Rory Sabbatini zostal počas letu na olympijské hry do Tokia príjemne prekvapený. Kapitán letu JAL428 Nišikawa Motoja adresoval prvému mužovi so slovenským pasom v golfovom olympijskom turnaji osobný list.

Rory Sabbatini
Rory Sabbatini v tokijskej olympijskej dedine krátko po prílete.
Foto
TASR/MARTIN BAUMANN

Kapitán lietadla je veľký golfový fanúšik a keď zbadal na zozname cestujúcich Sabbatiniho meno, neváhal a hneď mu adresoval zopár osobných slov. Poďakoval sa mu, že letel s Japonskými aerolíniami JAL. Priznal, že sledoval vystúpenia 45-ročného rodáka z Durbanu predovšetkým na turnajoch Master v legendárnom areáli v Auguste.

Motoja pripomenul Sabbatinimu, že v Tokiu je rovnako horúco a vlhko ako počas leta na Floride či v Texase, preto by si mal aj so svojou manželkou Martinou na seba dávať pozor. Kapitán lietadla verí, že si Slovák užije japonskú metropolu a bude sa mu v nej dariť.

Sabbatini je najstarší športovec zo slovenskej výpravy. Do Tokia priletel v stredu, golfový turnaj mužov v Kasumigaseki Country Clube v prefektúre Saitama hrá v závere prvého olympijského týždňa, čo je pre golfistu dostatočný čas na aklimatizáciu. Z turnajov je zvyknutý na presuny.

„Niekto býva najstarší, niekto najmladší. Tak to v živote chodí. Snáď inšpirujem mladších členov olympijského tímu. Už na sľube u pani prezidentky som si všimol, že v slovenskom olympijskom tíme je veľa entuziazmu a nadšenia,“ pousmial sa ešte pred odchodom do Japonska a pokračoval: „Dlhé cestovanie mi neprekáža. V podstate neustále sa presúvame z miesta na miesto, hráme v rôznych časových pásmach. Je mi však ľúto, že počas mojej olympijskej premiéry budú hry bez divákov.“

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV