Športové aktuality
Martigny
2 min. čítania

Sagan triumfoval v 1. etape Okolo Romandie

Druhá tohtoročná víťazná radosť Petra Sagana.
Foto
TASR/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan triumfoval v stredajšej 1. etape pretekov Okolo Romandie a dosiahol druhé víťazstvo v tejto sezóne. Jazdec stajne Bora-Hansgrohe sa presadil v špurte hlavnej skupiny na 168,1 km dlhej trati z Aigle do Martigny pred Talianom Sonnym Colbrellim z Teamu Bahrain Victorious. Tretí skončil v rovnakom čase Novozélanďan Patrick Bevin (Israel Start-up Nation). Sagan sa v celkovej klasifikácii posunul na piate miesto s 12-sekundovým mankom na víťaza prológu Austrálčana Rohana Dennisa (Ineos).

Na Okolo Romandie dosiahol Peter Sagan druhý víťazný vavrín. Pri svojom doteraz jedinom štarte na švajčiarskych cestách sa v apríli 2010 presadil rovnako v prvej etape. V celkovom poradí vtedy skončil dvanásty. V tejto sezóne predtým nenašiel premožiteľa 27. marca v 6. etape pretekov Okolo Katalánska. Na konte má spolu 116 víťazstiev v kariére.

"Každé víťazstvo sa počíta, vždy je lepšie ako druhé miesto. Všetci hovoria o tom, že 'Sagan je späť', ale ja som nikdy neodišiel. Stále som tu," povedal Sagan po stredajšom triumfe a dodal: "Som šťastný, že to dnes moji tímoví kolegovia držali pod kontrolou. Keď bolo do cieľa päť kilometrov, na čele bola Merida-Bahrain. Videl som, že na poslednom kilometri bude protivietor, tak som si vybral Colbrelliho koleso. V takýchto podmienkach bolo lepšie držať sa najprv trochu vzadu. Vedel som, že to bude náročný šprint, no napokon som to zvládol."

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV