Športové aktuality
2 min. čítania

Sagan vyhral 2. etapu Tour de France a získal žltý aj zelený dres!

La Roche-Sur-Yon 8. júla (TASR) – Slovenský cyklista Peter Sagan triumfoval v 2. etape 105. ročníka Tour de France a získal žltý dres vedúceho pretekára. Jazdec stajne Bora-Hansgrohe dosiahol svoj deviaty triumf na Tour a zároveň sa dostal aj na čelo bodovacej súťaže o zelené tričko. Presadil sa v záverečnom špurte menšej skupiny a cieľ rovinatej 182,5 km dlhej trati z Mouilleron-Saint Germain do La Roche-Sur-Yon preťal za 4:06:37 h. Na druhom mieste o pol kolesa skončil Talian Sonny Colbrelli z tímu Bahrain-Merida, tretí finišoval domáci Arnaud Demare (Groupama-FDJ).

Saganovi pomohol hromadný pád dva kilometre pred cieľom, v ktorom skončil napríklad víťaz úvodnej etapy Fernando Gaviria či ďalší z favoritov Michael Matthews. Dvadsaťosemročný Slovák tak dosiahol šieste tohtoročné víťazstvo a celkovo 107. v profipelotóne. Žltý dres si obliekol už v roku 2016. Na čele celkového poradia šesťsekundový náskok pred druhým Gaviriom, tretí Colbrelli stráca o štyri sekundy viac. V bodovacej súťaži má na konte 104 bodov, o 26 viac ako jeho kolumbijský súper.

"Ďakujem tímu, že ma udržal vpredu, v závere som čakal niečo ľahšie, ale nakoniec to bolo dosť ťažké, stále hore-dole a boli tam zákruty. Bolo lepšie, že som začal špurt neskôr a dostal som sa cez Demarea a Degenkolba, ktorí odšatrtovali skôr. Som rád, že ma v závere Colbrelli nepreskočil. Žltý dres budem mať asi iba deň, ale som za to veľmi rád. Mám tu veľa priateľov zo Žiliny, dnes je tu aj môj otec. Je to pekné víťazstvo, ktoré venujem synovi Marlonovi," povedal Sagan pre televízne kamery.

Výsledky 2. etapy (Mouilleron-Saint Germain - La Roche-Sur-Yon, 182,5 km): 1. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) 4:06:37 h, 2. Colbrelli (Tal./Bahrain-Merida), 3. Demare (Fr./Groupama-FDJ), 4. Greipel (Nem./Lotto Soudal), 5. Kristoff (Nór./SAE-Team Emirates) všetci rovnaký čas. Celkové poradie Tour: 1. SAGAN 8:29:53 h, 2. Gaviria (Kol./Quick-Step Floors) +6 s, 3. Colbrelli +10, bodovacia súťaž: 1. SAGAN 104 bodov, 2. Gaviria 78, 3. Kristoff 53.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV