Športové aktuality
2 min. čítania

Sánkar Nins na 7. mieste na ME, bobistky v Top10 na MSJ

Bobistky Viktória Čerňanská, Patrícia Tajcnárová a sánkari Jozef Ninis, Tomáš Vaverčák s Matejom Zmijom sa počas soboty nestratili na vrcholných medzinárodných podujatiach. Bobistky absolvovali v nemeckom Winterbergu majstrovstvá sveta juniorov a do 23 rokov, sánkari štartovali na majstrovstvách Európy.

Slovenský sánkar Jozef Ninis obsadil v súťaži jednotlivcov na podujatí Svetového pohára v lotyšskej Sigulde siedme miesto. Rovnaká pozícia mu patrila aj v európskom šampionáte, ktorý bol súčasťou pretekov. Z výhry sa tešil Nemec Max Langenhan. Striebro si vybojoval jeho krajan Felix Loch, tretí skončil domáci sánkar Kristers Aparjods. Ďalší Slovák Marián Skupek obsadil 19. priečku, Jozef Hušla bol 23.

Tomáš Vaverčák a Matej Zmij obsadili v súťaži dvojíc v lotyšskej Sigulde 18. miesto. Za víťaznými Nemcami Tobiasom Wendlom a Tobiasom Arltom zaostali o 29,209 sekundy. V celkovom poradí SP im patrí 13. priečka so ziskom 201 bodov, vedú Wendl s Arltom s 529 bodmi. Sobotné preteky sa rátali aj ako európsky šampionát, Vaverčák so Zmijom sa v ňom umiestnili na 14. priečke.

Viktória Čerňanská obsadila obsadila časom 2:01,88 min na juniorskom svetovom šampionáte deviate miesto v súťaži monobobov. Na víťaznú Nemku Maureen Zimmerovú stratila v súčte dvoch jázd 2,04 sekundy. Hneď za ňou sa umiestnila druhá slovenská reprezentantka Patrícia Tajcnárová (+2,06). V súťaži štartovalo dokopy 13 pretekárok.

V kategórii do 23 rokov skončila Čerňanská na šiestej priečke s mankom 0,93 s na najlepšiu Charlotte Candrixovú z Nemecka. Tajcnárová obsadila siedme miesto (+0,95).

Čerňanská si vlani na MSJ v Innsbrucku vybojovala titul majsterky sveta v kategórii do 23 rokov a získala bronz medzi juniorkami. Spoločne s Noémi Mészárosovou ju v nedeľu čaká vo Winterbergu ešte vystúpenie v súťaži dvojbobov.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV