Športové aktuality
Podcast
3 min. čítania

Šarapovovej dasvidania, strašiak corona. Športový týždeň očami novinárky spoza ružovej prilby

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify | Apple podcasty RSS 

„Zdá sa mi, že hokejisti ma teraz viac spoznávajú. Ale nielen oni. Všetci sa ma pýtali a pýtajú, či som v poriadku a ako sa cítim. Najväčšia poklona pre doktorov je, keď dostanem otázku, ktoré oko som mala poranené. Páni doktori mali neskutočne šikovné ruky, úžasne všetko zvládli.“

Uplynulý týždeň bol na Slovensku nielen volebný, ale priniesol aj viacero zaujímavých športových udalostí. V ďalšom dieli podcastu TalkSport sme sa o nich rozprávali so športovou redaktorkou RTVS Barborou Žiačikovou.

Trojnásobný majster Slovenska v hokeji z Banskej Bystrice je lídrom tabuľky aj v nadstavbe, keď má pred druhým Slovanom náskok už 9 bodov. Petra Vlhová nemohla v nedeľu ukázať svoje kvality v kombinácii v talianskom stredisku La Thuile, keďže preteky po výdatnom snežení zrušili. Podujatia ruší už aj koronarívus. Medzinárodná hokejová federerácia IIHF sa rozhodla zrušiť viaceré marcové turnaje majstrovstiev sveta hráčov a hráčok do 18 rokov.

V tenisovom svete, teda minimálne na turnaji v Acapulcu nič nové. Ovládol ho ikonický Španiel Rafael Nadal. Tenisový svet prijal minulý týždeň aj informáciu, že bývalá ženská jednotka Maria Šarapovová ukončila profesionálnu kariéru.

Barbora Žiačiková
Foto
Osobný archív - Barbora Žiačiková

Nielen o týchto témach sa redaktor Stanislav Benčat rozprával v podcaste TalkSport so športovou redaktorkou RTVS Barborou Žiačikovou.

Barbora prežila v posledných mesiacoch životnú drámu. V decembri ju počas hokejového zápasu medzi Banskou Bystricou a Popradom trafil vyhodený puk tak nešťastne, že jej rozbil hlavu, v ohrození bolo najmä jej pravé oko. Musela sa podrobiť náročnej operácii, ktorá bola úspešná. Po dvoch mesiacoch sa vrátila do práce, osud to tak chcel, že prvý zápas, v ktorom sa znova predstavila ako reportérka, sa hral v Banskej Bystrici.

Čo všetko v novom dieli podcastu nájdete?

Ako si Barbora spomína na okamih, ktorý výraznou mierou zmenil jej život?

Vnímajú ju hokejisti pri rozhovoroch inak?

Čo vraví na pôsobenie Slovana v domácej hokejovej lige?

Ako vnímala kariéru Marie Šarapovovej?

Ktorý futbalový klub je jej sympatický?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.


Olympijský podcast môžete počúvať zadarmo 

Počúvajte na: Google podcasty Spotify | Apple podcasty RSS 

Olympijský podcast môžete počúvať nielen prostredníctvom počítača, ale aj mobilného telefónu. Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Podcasty. Mobilné telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Podcasty Google, Podcast Addict...). Olympijský podcast môžete počúvať taktiež na Spotify. Do vyhľadávania vo svojich aplikáciách, cez ktoré nás chcete počúvať, zadáte „Olympijský podcast", nastavíte si automatické odoberanie a každý týždeň môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. 

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV