Športové aktuality
2 min. čítania

Matthias Schwarzbacher triumfoval vo Francúzsku v štýle Petra Sagana

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Víťazné gesto Matthiasa Schwarzbachera v cieli Ronde de Bessieraine.
Foto
BICI Pro

Talentovaný slovenský cyklista Matthias Schwarzbacher má za sebou výborný úvodný víkend v drese talianskeho tímu CPS Professional Team. Na pretekoch vo Francúzsku v mnohom pripomenul Petra Sagana. Na Mapei Classic skončil pätnásty, Ronde de Bessieraine vyhral.

Juniorské preteky Ronde de Bessieraine sa konali v regióne Occitane a štartovalo na nich vyše 130 cyklistických talentov. Tento rok boli súčasťou otvorenia sezóny mládežníckej cyklistiky vo Francúzsku. Na 84 km trati zaútočil sedemnásťročný Schwarzbacher v poslednom kopci a vyprovokoval rozhodujúci únik desaťčlennej skupiny. Mladík, ktorý dosiahol viacero kvalitných výsledkov v cyklokrose, potom všetkých zaskočil dlhým špurtom.

„Mali sme dve taktiky. Jednu bola pre šprintéra, ak by prišiel balík pohromade, a druhá pre mňa, ak by on nemal dobré nohy a bola by vpredu menšia skupina. V poslednom kole ma kolegovia doviezli až pod kopec. Tam som zaútočil, a spolu so mnou odišla asi šesťčlenná skupina, v zjazde sa k nám ešte zopár ľudí pripojilo. Veľa sa v tej chvíli taktizovalo, tak som skúsil špurt. Bolo to asi 400 metrov, a asi som ich prekvapil, keďže som to dotiahol až do záveru. Po kŕčoch v predošlý deň som rád, že som pretavil svoj výkon do výsledku,“ uviedol na sociálnych sieťach Slovenského zväzu cyklistiky Matthias Schwarzbacher.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV